Participarea trupelor românești Baba Dochia și Gothic la festivalul multidisciplinar Saarang, India

Participarea trupelor romanesti Baba Dochia si Gothic la festivalul multidisciplinar Saarang, India

Trupele românești Baba Dochia și Gothic vor concerta, cu sprijinul Institutului Cultural Român, la festivalul multidisciplinar Saarang, constituind a treia participare consecutivă a unor trupe românești la acest festival, devenit principala atracție culturală a regiunii. În cadrul evenimentului, au loc conferințe pe teme sociale, concerte de muzică de diferite genuri, spectacole de teatru, proiecții de filme, spectacole de dans, ș.a. Festivalul, care va avea loc în perioada 4-8 ianuarie 2017 în regiunea Chennai, India, este un eveniment social și cultural de mare amploare, cu o tradiție de peste 40 de ani, organizat anual de către Indian Institute of Technology Madras (IIT Madras).

Festivalul cuprinde următoarele secțiuni: Spotlight (o platformă de discuții libere și dezbateri cu profesioniști din diverse domenii), Competitions (evenimente competiționale din domeniul artelor, literaturii, muzicii și dansului), World Culture Shows (WCS) principala secțiune a festivalului și a cărei misiune asumată este aceea de a promova diversitatea culturilor și a formelor de expresie artistică de pe mapamond (în cadrul căreia au participat artiștii români), Rock Show (una dintre cele mai populare secțiuni și care promovează formațiile de  rock, rock alternativ, metal și fusion), Electronic Dance Music (EDM) - cea mai nouă secțiune a festivalului,  Classical Night și Popular Night (aceasta din urmă reunind cei mai în vogă artiști indieni). Formațiile românești vor concerta în cadrul secțiunii World Culture Shows, Baba Dochia în data de 5 ianuarie, Gothic în data de 6 ianuarie.

Evenimentul se remarcă atât prin diversitatea acțiunilor și evenimentelor propuse în cadrul celor 7 secțiuni principale, cât și prin faptul că este cel mai amplu festival non-profit de pe teritoriul Asiei, fiind organizat în întregime de către membrii IIT Madras.

Baba Dochia  este o trupă de muzică alternativă ce a luat naștere în 2013 la Sighișoara, care combină sintetizatoare, drum machine și chitară distorsionată, dar și thermin-ul (un instrument electronic rar întâlnit). GOTHIC este, la momentul actual, una dintre cele mai active și reprezentative trupe pentru metal rockul românesc. În cei aproape 20 de ani de activitate, trupa a avut numeroase concerte în țară și în străinătate.

Link Festival : https://www.saarang.org/