Participarea României la Târgul Internațional de Arte și Meșteșuguri de la Ierusalim

Participarea Romaniei la Targul International de Arte si  Mestesuguri de la Ierusalim

Târgul Internațional de Arte și Meșteșuguri, organizat de Primăria din Ierusalim, are loc în perioada 15–27 august 2016 la Mitchell Garden, Amfiteatrul „Merrill Hassenfeld" din „Sultan´s Pool" și Centrul de arte şi meşteşuguri „Khutsot Hayotser" din Ierusalim. 

În cadrul evenimentului, România va fi reprezentată de un stand național organizat cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Tel Aviv. La stand vor fi prezenți din România: Ema Hagiu, artist plastic, Filomela Tiștere, artist popular și instructor la Școala Populară de Artă din Târgu Jiu, Antonio Andrusceac și Andreea Mădălina Drăghescu.

Pe parcursul desfășurării târgului, Ema Hagiu va realiza demonstrații de pictură pe sticlă, iar Filomela Tiștere va realiza demonstrații ale tehnicilor tradiționale de țesut covoare de Tismana, la standul românesc.

Alături de artiștii români, vor participa cu standuri naționale creatori de artă populară tradițională din Uzbekistan, Ucraina, El Salvador, Uruguay, Ecuador, Argentina, Armenia, Bolivia, Brazilia, Guatemala, Ghana Germania, Africa de Sud, India, Ungaria, Zimbabwe,  Turkmenistan, Madagascar, Macedonia, Mexic, China, Sri Lanka, Peru, Cehia, Chile, Coreea de Sud, Kârgâzstan, Kenya, Rusia și Israel.

Programul de vizitare al târgului:

Duminicăjoi, între orele 18:00 și 23:00

Sâmbătă, între orele 21:00 și 24:00

Detalii suplimentare : https://artfair.jerusalem.muni.il/Pages/default.aspx

Târgul Internaţional de Arte şi Meşteşuguri de la Ierusalim este cel mai mare eveniment de profil din Israel, reunind la fiecare ediţie peste 200 de artişti din Israel şi din străinătate, care prezintă obiecte de artizanat realizate în tehnici diverse, de la cele tradiţionale până la tehnologii contemporane de manufacturare, serii mici sau unicate. De asemenea, în cadrul târgului au loc demonstraţii de lucru, workshop-uri, spectacole de teatru neconvențional, dans, concerte de muzică israeliană, precum şi un târg internaţional culinar. Evenimentul se bucură de mare interes din partea publicului israelian, fiind vizitat, la fiecare ediție, de aproximativ 100.000 de persoane.

Ema Hagiu este artist plastic și membră a Uniunii Artiștilor Plastici din România. Este cunoscută pentru ilustrațiile și compozițiile realizate într-o tehnică proprie, cu vopsele de facturi diferite aplicate în straturi, cu intervenţii cu acul (gravare) şi accente de schlachmetal, încadrate cu lemn pictat. A absolvit Universitatea Națională de Artă din București la secția Pictură. Participă constant la expoziții de artă plastică din țară și din străinătate, precum: DLI Museum Durham din Marea Britanie, Palazzo Correr din Veneția, Palatul Mogoșoaia.

Filomela Tiștere este artist popular și instructor la Școala Populară de Artă din Târgu Jiu, specializată în creația de covoare. Participă constant la târguri și expoziții de turism și de artă populară din străinătate, inclusive marile târguri de la Viena, Santiago de Compostella sau Gabrovo. În anul 2013 a fost invitată să participe la Jocurile Francofoniei de la Nisa. De asemenea, participă constant  la expozițiile și târgurile organizate de muzeele de etnografie și folclor din întreaga țară. 

Antonio Andrușceac este cunoscut pentru activitatea sa în domeniul economiei sociale, al promovării artelor plastice și al artelor și meșteșugurilor tradiționale. A absolvit Facultatea de Teologie de la Universitatea din București, secția Asistență Socială, precum și secția Project Management a British Open University.

Andreea Mădălina Drăghescu a absolvit secția Design de Produs a Universității de Vest din Timișoara, în anul 2014. Este preocupată de influența creației populare asupra designului contemporan și de adaptarea tehnicilor și tehnologiilor populare de realizare a produselor în producția obiectelor de design de serie mică și medie. De asemenea, participă la realizarea covoarelor populare în atelierul familiei.