Participarea producătorului Adina Sădeanu la Festivalul de Film de la Cairo - cu sprijinul ICR

Festivalul Internațional de Film de la Cairo (CIFF) se va desfășura în perioada 20 — 25 noiembrie 2016. CIFF este un festival de categoria A, acreditat de International Federation of Film Producers Associations (FIAPF), alături de festivalurile de la Cannes, Veneția și Berlin.

Anul acesta, la cea de-a 38-a ediție a Festivalul Internațional de Film de la Cairo, scurtmetrajul „4:15 Sfârșitul lumii” a fost selectat în competiția internațională „The Cinema of Tomorrow”.

Prezența producătorului filmului „4:15 Sfârșitul lumii”, Adina Sădeanu, în cadrul conferințelor și evenimentelor incluse în agenda festivalului este o recunoaștere a tinerei generații de cineaști români.

Adina Sădeanu și Gabi Virginia Șarga (regizor) vor asista la proiecțiile filmelor și la discuțiile prilejuite de acestea și vor avea o intervenție specială în cadrul discuției post-proiecție.

Filmul spune povestea unei întâlniri tulburătoare dintre un curier şi un autostopist. Când acesta din urmă îl avertizează că sfârşitul lumii este aproape, curierul îl ia drept nebun, fără să ştie că întâlnirea cu el îi va schimba total viaţa.

Scurtmetrajul „4:15 Sfârșitul lumii” a fost primul scurtmetraj românesc independent selectat anul acesta în Competiția „Palme d.Or” a Festivalului de Film de la Cannes și a primit Mențiunea Specială a Juriului la Festivalul de Film de la Sarajevo și Mențiunea Specială a Juriului de la B-EST Shorts din România.

Link Festivalul International de Film de la Cairo : http://ciff.org.eg/

Link secțiunea internatională The Cinema of Tomorrow : http://www.cinetomorrow.com/site/