Participarea ICR Varșovia la Târgul Internațional de Carte de la Varșovia

Participarea ICR Varsovia la Targul International de Carte de la Varsovia

În perioada 18-21 mai, în capitala poloneză va avea loc cea de-a opta ediție a Târgului Internațional de Carte de la Varșovia.

Institutul Cultural Român de la Varșovia, împreună cu Ambasada României, va organiza un stand românesc, în care va expune și oferi spre vânzare publicului o largă paletă de volume româneşti și publicații despre România, apărute în Polonia în ultimii ani, de asemenea dicționare și albume.

Târgul de Carte de la Varșovia a fost înființat în 2010 la inițiativa unui grup de editori polonezi și a societății Murator EXPO din Varșovia. Manifestarea se dezvoltă permanent datorită cooperării profesioniste și eficiente a pieței editoriale cu branșa târgurilor, în slujba cărții și cititorilor. Este organizată în luna mai, inițial în Palatul Culturii și Științei, ulterior, din 2013, în spațiul Stadionului Național. Edițiile din 2015 şi 2016 au constituit adevărate recorduri, bucurându-se de participarea a peste 800 de editori fiecare, din 29 de țări, și peste 70 000 de vizitatori la fiecare ediţie. În 2016 au avut loc peste 1000 de evenimente: întâlniri cu autori, dezbateri, conferințe, ateliere, proiecții, prezentări artistice și atracții pentru copii.

Tematica Târgului cuprinde beletristica, literatura pentru copii și tineri, cărțile științifice, manualele școlare și universitare, literatura de popularizare, enciclopedii, albume, dicționare, atlase, ghiduri, benzi desenate, litertura SF, cotidiene și reviste, e-book-uri, materiale multimedia.

În acest an, invitatul de onoare va fi Germania. Nu vor lipsi cărți ale editorilor din Franța, Germania, Spania, Suedia, Belgia, Cehia, Ungaria, Marea Britanie, Olanda. Pe parcursul Târgului vor fi organizate evenimente pentru copii, demonstrații gastronomice, concerte și multe alte atracții.