Participarea galeriei EASTWARDS PROSPECTUS la Târgul internațional de artă modernă și artă contemporană MIART

Desfășurat în perioada 13-15 aprilie, 2018, MIART se poziționează ca un târg internațional de arta modernă și artă contemporană în care se reunesc proiecte artistice transversale prin mediile de exprimare și prin interdisciplinaritate, combinând pictura, sculptura, arta video și instalațiile experimentale.

În fiecare an, un juriu internațional propune o selecție de artiști și galerii pentru secțiunea „Artă emergentă”, iar anul acesta EASTWARDS PROSPECTUS se află pe această listă restrictivă cu proiectul-hibrid al lui Sebastian Moldovan. Expoziția se înscrie în linia practicii artistice a acestuia: o reîntoarcere la un modernism personal care chestionează legăturile dintre locuri și oameni; subiectele predilecte sunt constucțiile, casele, camerele, dar și elementele de trecere, precum ușile. În viziunea artistică a lui Sebastian Moldovan, obiectele primesc referinţele unei tehnologii acute, instalațiile site-specific având la bază narațiuni construite din desene sau lucrări de artă video.

Sebastian Moldovan (n.1982) este un artist format la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca, secția sculptură. Se exprimă cu predilecție prin video şi prin instalaţii site-specific, iar expozițiile acestuia, uneori cu note excentrice sunt profund influențate - după cum mărturisește - din apreciere genuină pentru simplitate, de aici pasiunea acestuia pentru grădini ca spaţii ale interacţiunii, memoriei şi experienţelor directe.

Referindu-se la practica sa artistică, Sebastian Moldovan : « Mă exprim mai ales prin video şi prin instalaţii site-specific, datorită caracterului lor trecător şi a capacităţii de a se adapta unui mediu.