Participarea Galeriei Borderline Art Space Iaşi în cadrul Târgului Internaţional LOOP Barcelona

În perioada 19 – 22 noiembrie 2018, Institutul Cultural Român susţine participarea Galeriei Borderline Art Space din Iaşi în cadrul „Târgului Internaţional LOOP Barcelona”, Spania.

Borderline Art Space este o galerie de artă din Iași, care promovează arta contemporană produsă în diverse situații sociale, politice și de graniță, și creează discurs critic despre problematici prezente și poetice. Borderline Art Space este interesat să expună atât artiști emergenți, cât și artiști cu o practică deja recunoscută și, în timp ce contribuie la dezvoltarea structurii instituționale artistice, își asumă, de asemenea, angajamentul pentru un rol educațional.

Galeria a fost nominalizată la Premiul „Pentru activare inderdisciplinară“ în 2016 de către Asociația fondului Cultural Național, pentru proiectul „Borderline Art Space - Producție culturală experimentală în noile media“ și organizează, din același an, „Noaptea Albă a Galeriilor“ din Iași. Galeria a fost invitată de către organizatorii să participe în cadrul Târgului Internaţional LOOP Barcelona, cu proiectul artistului Ștefan Constantinescu, On The Other Side.

Târgul Internaţional LOOP Barcelona este un punct de întâlnire anual pentru arta video. Platforma are forma unui festival, a unui târg și a unor conferințe.

Festivalul LOOP prezintă lucrările a peste la 800 de artiști, pentru 200000 de vizitatori, în 100 de locații, de la muzee până la restaurante și magazine din Barcelona, timp de peste două săptămâni.

Cele 44 de galerii invitate de Comitetul pentru Târgul Internaţional LOOP Barcelona prezintă lucrările recente ale unor artiști emergenți, care se adresează unui public de peste 4000 de profesioniști, jurnaliști, curatori și colecționari. Această selecție este completată cu prezentări de reviste și companii de distribuție.

Parteneri şi/sau co-organizatori: Agenţia Culturală Screen Project S. L.,  Guvernul Cataluniei, Ministerul Culturii din Spania, alți sponsori instituționali și privați.