Participare românească semnificativă la Festivalul de Film de la San Sebastian

Participare romaneasca semnificativa la Festivalul de Film de la San Sebastian

Filmul românesc actual va fi prezent la Festivalul Internațional de Film de la San Sebastian, cel mai important eveniment cinematografic anual din Spania și unul dintre cele mai importante la nivel mondial. Ediția cu numărul 61 va avea loc între 20 și 28 septembrie 2013 în Țara Bascilor și găzduiește cea mai semnificativă participare românească de până acum. Două filme românești, Poziția copilului, regia Călin Peter Netzer, Câinele japonez, regia Tudor Cristian Jurgiu, și un proiect realizat în coproducție cu România, Canibal, regia Manuel Martín Cuenca, au fost selectate în trei din cele mai importante secțiuni ale festivalului.
ICR Madrid colaborează cu Festivalul sprijinind participarea românească din cadrul acestei ediții la care participă actrițele Luminița Gheorghiu și Olimpia Melinte, actorii Victor Rebengiuc și Șerban Pavlu, regizorii Tudor Cristian Jurgiu și Călin Peter Netzer, Tudor Giurgiu (regizor, producător și director al Festivalului de Film Transilvania), scenaristul Ioan Antoci și producătorul executiv Bogdan Crăciun (Câinele japonez) dar și Andrei Butică, directorul de imagine al ambelor titluri românești din Festival. Agenda de activității include numeroase proiecții ale filmelor, prezentări și discuții cu publicul, iar în colaborare cu FNAC San Sebastian, ICR Madrid organizează o masă rotundă cu participarea echipelor filmelor românești și moderată de Roberto Cueto, membru al comitetului de selecție al Festivalului.
PROGRAM FILME
Secțiunea Nuev@s Director@s
CAINELE JAPONEZ/JAPANESE DOG
85´/ România.
Regia: Tudor Cristian Jurgiu.
Cu: Victor Rebengiuc, Șerban Pavlu, Laurențiu Lazăr, Kana Hashimoto, Toma Hashimoto
Câinele japonez, lungmetrajul de debut al tânărului regizor Tudor Cristian Jurgiu, va fi prezentat în premieră mondială în concursul Secțiunii Nuev@s Director@s, unde participă primul sau cel de-al doilea film realizat de un regizor/o regizoare.
Proiecții
Duminică 22, 14:00, Teatro Principal
Duminică 22, 19:00, Kursaal 2. Prezentare și sesiune Q&A cu echipa filmului.
Luni 23, 16:00, Cines Príncipe 7
Marți 24, 22:45, Cines Antiguo Berri 4-5,
Bilete


Secțiunea Perlas
POZIȚIA COPILULUI/LA POSTURA DEL HIJO
112´/ România
Regia: Călin Peter Netzer.
Cu: Lumința Gheorghiu, Bogdan Dumitrache
Poziția copilului, de Călin Peter Netzer, câștigător al Ursului de Aur la Festivalul de la Berlin, este unul dintre cele mai așteptate filme din cadrul Secțiunii Perlas, în care Festivalul oferă publicului posibilitatea de a viziona în premieră în Spania pelicule care au fost premiate în cadrul celor mai importante festivaluri internaționale. Ultimul lungmetraj regizat de Călin Peter Netzer a fost ales să reprezinte România la premiile Oscar din 2014, cu unanimitate de voturi.
Proiecții
Duminică 22, 16:00, Cine Antiguo Berri 1-2-3
Luni 23, 12:00, Teatro Victoria Eugenia
Luni 23, 23:00, Teatro Victoria Eugenia. Prezentare cu echipa filmului.
Marți 24, 16:00, Cines Príncipe 7
Miercuri 25, 16:00, Cines Antiguo Berri 1-2-3
Bilete

Secțiunea Oficială
CANIBAL
116´/ Spania-România-Rusia-Franța
Regia: Manuel Martín Cuenca
Cu: Antonio de la Torre, Olimpia Melinte
Filmul Caníbal, coproducție Spania-România-Rusia-Franța, semnat de spaniolul Manuel Martín Cuenca și ai cărui protagoniști sunt cunoscutul actor spaniol Antonio de la Torre și actrița româncă Olimpia Melinte, concurează în Secțiunea Oficială. Proiectul realizat în coproducție cu Libra Film, se află printre cele patru titluri din preselecția publicată de Academia spaniolă de film, care își dispută nominalizarea Spaniei la Premiile Oscar de anul viitor.
Proiecții
Duminică 22, 19:30, Teatro Principal
Luni 23, 09:00 Kursaal 1
Luni 23, 22:00, Kursaal 1. Prezentare cu echipa filmului
Marți 24, 20:30, Cines Antiguo Berri 1-2
Marți 24, 23:00, Teatro Victoria Eugenia
Bilete


PROGRAM DE ACTIVITĂȚI
Duminică, 22/9
19:00, Kursaal 2. Prezentarea și proiecția filmului CÂINELE JAPONEZ, sesiune Q&A, cu echipa filmului.
Luni, 23/9
11:00: Photocall CANIBAL, 11:20: conferință de presă CANIBAL, la Kursaal. Acces pe bază de acreditare la Festival.
14:00, Kursaal. Întâlnire Nuev@s Director@s, interviu realizat de Festival cu echipa filmului CÂINELE JAPONEZ și alte filme din secțiune.
19:00, FNAC San Sebastián, Masă rotundă: Noul film românesc
Moderator: Roberto Cueto, membru al comitetului de selecție al Festivalului. Participă Luminița Gheorghiu, Victor Rebengiuc, Tudor Cristian Jurgiu, Călin Peter Netzer, Tudor Giurgiu și alți reprezentanți ai filmelor. Organizează: ICR Madrid și FNAC San Sebastián, cu colaborarea Festivalului de la San Sebastian. Acces gratuit
22:00, Kursaal 1, Prezentarea și proiecția filmului CANIBAL, cu participarea echipei.
23:00, Teatro Victoria Eugenia, Prezentarea și proiecția filmului POZIȚIA COPILULUI, cu participarea echipei.