Participare românească la Târgul Internaţional de Carte de la Gdańsk

Institutul Cultural Român de la Varșovia va participa în perioada 16-18 martie a.c. la Târgul de Carte de la Gdańsk, prima inițiativă de anvergură din regiunea Pomerania, dedicată literaturii.

Târgul va debuta în 2018 pe lista manifestărilor literare din Polonia, iar locul de desfășurare va fi Filarmonica Națională Baltică, una dintre clădirile reprezentative ale orașului, cea mai importantă instituție de gen din nordul Poloniei.

Succesele pe care literatura română le-a obținut în ultima vreme în Polonia, renumele tot mai pregnant pe care Institutul îl are în mediul cultural polonez îl recomandă drept un invitat de calibru la evenimentele literare dedicate publicului larg. Este și motivul pentru care organizatorii Târgului de Carte de la Gdańsk au lansat o invitație specială Institutului, oferindu-i o poziție aparte printre expozanți.

La standul românesc, mobilat asemeni unei biblioteci, va fi expusă și oferită spre vânzare publicului o largă paletă de volume și publicații apărute în Polonia în ultimii ani, de asemenea dicționare și albume. Pe rafturile standului vor fi prezentate toate traducerile din literatura română în limba polonă, editate în Polonia și accesibile acum pe piața poloneză, printre ele numeroase volume care au beneficiat de sprijinul Centrului Național al Cărții. Dintre cele mai noi volume apărute pe piața poloneză amintim Cea mai frumoasă poveste, de Adrian Cioroianu, Celelalte poveşti de dragoste, de Lucian Dan Teodorovici, Fetiţa care se juca de-a Dumnezeu, de Dan Lungu, Falsul Dimitrie, de Dumitru Crudu, nominalizat în acest an la Premiul Poetul European al Libertății 2018. Gala Premiului va avea loc chiar la Gdańsk,în data de 25 martie a.c.

În dorinţa captării atenției publicului pomeranian, a informării cât mai aplicate și mai eficiente asupra literaturii din România, vom pune la dispoziție la stand, cu titlu gratuit, materiale promoționale prin care să facem cunoscute noile apariții de carte românească pe piața poloneză şi să anunțăm volumele aflate în pregătire până la finalul anului 2018. Anul în curs se anunță a fi unul foarte bogat în volume noi, nu mai puțin de 17 urmând să fie publicate până la finele lui.

Elementele grafice de la stand vor promova, totodată, Anul Centenarului Marii Uniri.


Foto: www.filharmonia.gda.pl