Participare românească la târgul de Crăciun de la Bruxelles

România va fi invitata târgului de iarnă de la Bruxelles în săptămâna dinaintea Crăciunului (17-23 decembrie 2012). La invitația ICR Bruxelles, grupul de muzică populară Sweet Bucovina, constituit din muzicieni din satele bucovinene, va susţine patru concerte în perioada 20-23 decembrie. Animaţiile muzicale, însoţite de degustări de vinuri şi produse tradiţionale, vor fi găzduite în cortul amplasat în piaţa Sainte-Catherine, în cadrul conceptului Balkan Trafik.

Târgul de Crăciun atrage anual circa 2,5 milioane de vizitatori, se întinde pe o lungime de 2 km și cuprinde cele mai cunoscute zone de interes turistic şi comercial din Bruxelles, printre care Grand Place, Bursa sau piaţa Sainte-Catherine. Târgul este intens mediatizat şi catalogat printre primele trei evenimente de gen din Europa. Peste 220 de operatori de turism din afara Belgiei îl includ în pachetele turistice de sezon.

Festivalul Balkan Trafik se asociază în premieră târgului, prin crearea unui spaţiu multicultural. Artişti din Europa Centrală şi Balcani vor asigura ambianţa muzicală pe parcursul celor şase săptămâni. Institutul Cultural Român Bruxelles este partener al Festivalului Balkan Trafik încă de la prima sa ediţie, în 2007.