Participare românească la târgul de artă PARALLEL VIENNA

Participare romaneasca la targul de arta PARALLEL VIENNA

În perioada 21-25 septembrie se desfăşoară la Alte Post din Viena cea de-a patra ediţie a târgului de artă contemporană PARALLEL VIENNA. Târgul reuneşte peste 100 de galerişti, curatori, experţi, lucrări expoziţionale şi prezintă atât artişti consacraţi cât şi artişti aspiranţi internaţionali. Conceptul evenimentului este utilizarea unui spaţiu abandonat din centrul oraşului ca platformă pentru artă modernă şi contemporană europeană. Institutul Cultural Român de la Viena sprijină participarea artiştilor români la PARALLEL VIENNA.

La ediţia de anul acesta a PARALLEL VIENNA va fi prezentat, în premieră austriacă, proiectul „Retelling Love”, o poveste complexă, concepută pentru târgul de artă de patru tinere artiste din România: Ana Bănică, Alina Marinescu, Daniela Gaie şi Giulia Crețulescu. Proiectul, curatoriat de Ioana Ciocan, prezintă patru interpretări distincte dar alăturate despre povești de dragoste și relații. 

„Retelling Love: Afecțiune. Resentimente. Pasiune. Neputință. Alint. Disperare. Aşteptări. Speranţe. Dezamăgiri. Satisfacții. Relaţii. Dorinţă. Imagini și interpretări ale dragostei, romantică sau erotică, de la arta japoneză Shunga la arta erotică hindusă, de la Olimpia la Suzana, a fost un subiect preferat al artiştilor de-a lungul timpului, niciodată abandonat și în mod constant reinterpretat și repovestit.”(Ioana Ciocan, curator)

De asemenea, la PARALLEL VIENNA, va fi prezentată expoziţia „Simularcrum” semnată de Liviu Bulea, propusă de KulturKontakt Austria. „Simularcrum este o cercetare vizuală a relaţiei dintre oameni, obiecte şi locurile în care obiectele sunt produse şi vândute. Brandul, fabricarea şi folosirea bunurilor sunt temele centrale ale proiectului.

Liviu Bulea participă în această perioadă la programul de rezidenţe artistice oferite de Cancelaria Federală a Austriei în cooperare cu KulturKontakt Austria, fiind unul dintre cei 50 de participanţi selectaţi în cadrul programului „Artists-in-Residence” 2016.


Detalii suplimentare despre programul PARALLEL VIENNA şi despre accesul la târgul de artă pot fi găsite aici: www.parallelvienna.com