Participare românească la Festivalului Internațional de Film This Human World, din Austria

Filmele „Să nu ucizi“ (scenariul și regia semnate de Gabi Virginia Șarga și Cătălin Rotaru; 2019) şi „Bruce Lee and the outlaw“ (coproducție Marea Britanie, Olanda, Cehia; 2018, în regia lui Joost Vandebrug) vor fi prezentate, în premieră austriacă, în cadrul ediției a XII-a a Festivalului Internațional de Film This Human World, care se va desfășura la Viena, în perioada 28 noiembrie ‒ 10 decembrie 2019. 

Documentarul „Bruce Lee and the outlaw“ va fi difuzat pe 5 decembrie 2019, de la ora 20.30, la cinematograful Schikaneder (Margaretenstraße 22-24, 1040, Viena) în prezența regizorului Joost Vandebrug. Proiecţia filmului „Să nu ucizi“ are loc în data de 6 decembrie 2019, de la ora 21.30 la cinematograful Top Kino(Rahlgasse 1, 1060, Viena). Proiecțiile vor avea loc cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Viena. 

„Să nu ucizi“ spune povestea lui Cristian, un chirurg tânăr şi ambițios, pe care pierderea unui pacient, în urma unei intervenții de rutină, îl determină să pornească o luptă solitară împotriva sistemului corupt de sănătate. „Să nu ucizi“ este un film inspirat din scandalul dezinfectanților diluați care a zguduit sistemul de sănătate și societatea românească în 2016. Din distribuţie fac parte actorii: Alexandru Suciu, Cristina Flutur, Gelu Colceag, Tania Filip, Elias Ferkin, Daniel Popa, Virgil Aioanei, Carmen Florescu, Ionuț Ionescu, Erwin Simsensohn, Cosmin Seleși, Codin Maticiuc, Ioana Barbu, Olimpia Mălai, Rolando Matsangos, Iulia Verdeș, Mihai Bauman. Filmul a avut premiera mondială în 2018, în cadrul competiției celei de-a 34-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Varșovia și este produs de Axis Media Production și Green Cat Film.

„Bruce Lee and the outlaw“ este un documentar al artistului fotograf Joost Vandebrug, stabilit la Londra și Anvers, care urmărește povestea unui copil al străzii din București. Timp de 6 ani, regizorul este alături de oamenii care locuiesc în canalele din București, în incredibila lor lume invizibilă. Distribuție: Florin Hora, Anghelescu Costica Nicusor, Raluca Pahomi.

Ediţia a XII-a a Festivalului Internaţional de Film This Human World prezintă o selecţie de filme de lungmetraj, scurtmetraj şi documentare, precum şi o serie de evenimente conexe, performance-uri, ateliere şi prelegeri, acestea având scopul de a facilita dialogul dintre realizatori de filme, regizori şi actori şi publicul participant la proiecţii. Lansat în anul 2008, This Human Worldeste primul festival internaţional de film din Austria dedicat drepturilor omului şi prezentării problemelor sociale la nivel global. Festivalul promovează cinematografia independentă şi oferă tinerilor regizori oportunitatea de a-şi prezenta filmele într-un cadru internaţional.

Detalii despre festival, programul complet al proiecţiilor de filme şi informaţii despre accesul la evenimente pot fi găsite pe paginawww.thishumanworld.com