Participare românească la Festivalul Internațional de Teatru „Bharat Rang Mahotsav”, India

Spectacolul Colonelul și păsările, de Hristo Boytchev, susținut de artiștii Teatrului Coquette a fost selecționat să participe la cea de-a 19-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru „Bharat Rang Mahotsav", cel mai mare festival contemporan de teatru din Asia, care se desfășoară în New Dehli, India.

Selecția a fost făcută de o comisie internațională de profesioniști din domeniul artelor spectacolului, pentru ediția din 2017 numărându-se 72 de aplicanți din întreaga lume. Festivalul Bharat Rang Mahotsav" a pornit ca festival național de teatru, menit să prezinte cele mai bune producții teatrale din India și contribuind astfel la creșterea și dezvoltarea peisajului cultural indian. Devenind un festival de prestigiu, „Bharat Rang Mahotsav” s-a dezvoltat într-un festival internațional, fiind astăzi recunoscut ca cel mai mare festival de profil din Asia.

În perioada festivalului se organizează conferințe, ateliere și workshop-uri interactive cu regizorii, scenariștii și actorii participanți. Profitând de prezența în permieră a unui teatru din România, organizatorii festivalului au adresat invitația Teatrului Coquette să susțină două reprezentații ale spectacolului Colonelul și păsările, de Hristo Boytchev, și în alte două orașe din India (Kurukshetra și Agartala).

Program spectacole: 3 februarie 2017 (New Delhi, Festival Bharat Rang Mahotsav); 5 februarie 2017 (Kurukshetra, regiunea Haryana); 7 februarie 2017 (Agartala, regiunea Tripura).

Spectacolul a primit în mai 2016, premiul pentru Cel mai bun spectacol străin la Festivalul Internațional „Nova Drama", Shumen, Bulgaria.

Site Teatrul Coquette: http://www.teatrulcoquette.ro/colonelul-si-pasarile.html

FB Teatrul Coquette: https://www.facebook.com/teatrulcoquette/