Participare românească la festivalul de artă urbană Walk & Talk 2016

Participare romaneasca la festivalul de arta urbana Walk & Talk 2016 Participare romaneasca la festivalul de arta urbana Walk & Talk 2016 Participare romaneasca la festivalul de arta urbana Walk & Talk 2016 Participare romaneasca la festivalul de arta urbana Walk & Talk 2016 Participare romaneasca la festivalul de arta urbana Walk & Talk 2016

În perioada 15-31 iulie 2016 s-a desfășurat la Ponta Delgada, Insulele Azore, a șasea ediție a festivalului internațional de artă urbană Walk & Talk, organizat de Asociația Anda&Fala - Interpretação Cultural. Cu sprijinul Institutului Cultural Român, reprezentantul României la această ediție a fost Cristian Rusu, artist vizual și scenograf.

Prezent la Walk & Talk în perioada 22-31 iulie, scenograful este autor de proiect: o cortină nouă pentru teatrul din Ponta Delgada. Cristian Rusu a realizat schițele, proiectul propriu-zis urmând să fie executat în absența artistului român. Cortina va fi montată în toamna acestui an, la deschiderea stagiunii teatrale.

Cristian Rusu trăiește și lucrează în Cluj. Absolvent al Universităţii de Artă şi Design Cluj, doctor în Teatru la Facultatea de Teatru şi Televiziune din cadrul Universităţii „Babeş - Bolyai",  a organizat workshop-uri şi proiecte educaţionale în  teatru, arte vizuale şi arhitectură, expuse în România, Ungaria şi Germania.

A șasea ediție a festivalului de artă urbană Walk & Talk a transformat insula São Miguel într-o scenă privilegiată pentru arta contemporană.  Evenimentul a cuprins manifestări artistice în spații publice și un program dinamic de expoziții, muzică, performance, dans, laboratoare și rezidențe, ateliere de lucru și întâlniri tematice. Festivalul a reunit peste o sută de artiști vizuali, provenind din unsprezece țări și de pe trei continente.