Participare românească la Contemporary Art Ruhr: Ciprian Ciuclea, Florin Ghenade, Ștefan Sava și Mihai Zgondoiu

 Participare romaneasca la Contemporary Art Ruhr Ciprian Ciuclea, Florin Ghenade, Stefan Sava si Mihai Zgondoiu

Ciprian Ciuclea, Florin Ghenade, Ștefan Sava și Mihai Zgondoiu își vor expune lucrările în cadrul prestigiosului târg de artă contemporană desfășurat la Ruhr, în perioada 2-5 iunie. Participarea românească este asigurată grație implicării Institutului Cultural Român și reprezintă o poziționare importantă a artei contemporane românești pe piața internațională.

Contemporary Art Ruhr este un eveniment inedit dedicat proiectelor artistice transversale prin mediile de exprimare și prin interdisciplinaritate, combinând arta video, pictura, sculptura și instalațiile experimentale.  Ca spațiu gazdă, C.A.R pune accentul pe discursul curatorial și pe narativul spațializării, iar lucrările beneficiază nu doar de cea mai bună expunere, cât și de un mediu imersiv în care relația dintre vizitator, spațiu și operă devine aproape la fel de importantă ca lucrarea în sine.

Anul acesta, câștigătorul C.A.R este artistul român Ciprian Ciuclea cu un portofoliu cunoscut deja  publicului european. Selecția lucrării lui Ciprian Ciuclea în cadrul C.A.R e motivată în principal de accentul special pe care artistul îl pune pe întoarcerea artei către privitor, pe ceea ce artistul însuși vede ca un semn al democratizării și accesibilizării artei.  Lucrarea expusă în cadrul C.A.R poartă titlul: "Distortion: searching for the right frequency" . Înscrisă în abordarea conceptuală a lui Ciprian Ciuclea, această lucrare se sprijină pe noțiunile de optică, matematică și chimie, propunând o reconfigurare conceptuală a spațiului. Alături de proiectul câștigător al lui Ciprian Ciuclea, alți  trei artiști contemporani români au fost invitați să își expună lucrările în cadrul C.A.R: Mihai Zgondoiu, Florin Ghenade și Ștefan Sava.