PARIS. Artiștii Mona Vătămanu și Florin Tudor, la festivalul „Rencontres Internationales Paris/Berlin“

Artiștii Mona Vătămanu și Florin Tudor participă la festivalul „Rencontres Internationales Paris/Berlin“, desfășurat între 23 și 28 februarie 2021, într-un format hibrid, la Auditorium du Louvre și online. Cei doi invitați români au fost invitați de organizatori să discute despre documentarul lor experimental „Omnia Communia Deserta“, prezentat la 26 februarie 2021, de la ora 20.00, proiecție urmată de o dezbatere pe Zoom, transmisă și de ICR Paris, din nou partener al festivalului, pe pagina de Facebook a reprezentanței.

Omnia Communia Deserta (Doc. experimental | mp4 | color| 29:0| România | 2020) este un film pe tema modernității eficiente a cărei ultimă consecință va fi dispariția, discursul lui Ovidiu Tichindeleanu având ca fundal, motiv, prezentul post-apocaliptic al Sălii Omnia, care capătă astfel sensul unui avertisment: suntem din nou la sfârșitul unui drum, cel al cultului producției.

Mona Vătămanu (n. 1968) și Florin Tudor (n. 1974) colaborează din 2001, producând împreună instalații mixt media, înregistrări video prin care confruntă moștenirea traumatizantă a comunismului în România și estul Europei cu provocările mereu mai exigente ale istoriei care nu are pauze sau răbdare. Au participat la numeroase expoziții din toată lumea.

Această nouă ediție pariziană a „Rencontres Internationales Paris/Berlin“ va fi excepțională, atât prin program cât și prin vizibilitatea pe care o va oferi artiștilor și operelor programate. Este singurul eveniment programat la Muzeul Luvru din Paris în luna februarie.