Pacheţele de primăvară la ICR Budapesta

Primavara vine la ICR Budapesta si la Filiala din Seghedin cu Locomotiva Jazz care trage vagoane din Romania, Ungaria si Slovacia. În cadrul EUNIC, ICR Budapesta, Institutul Slovac şi jazzmani din Ungaria (Gyarfas Istvan) au convenit să realizeze împreună seri de jazz cu artişti invitaţi din mai multe tari la clubul Kultea al Muzeului Comerţului , într-o clădire monument istoric din centrul Budapestei. In vagoane vor calatori in 27 februarie Pedro Negrescu (RO), contrabas, Gyarfas Istvan (HU), chitara, Cseh Balazs (HU). Locomotiva Jazz ajunge si la Seghedin de Martisor cu Pedro Negrescu, Gyarfas Istvan si Koszegi Imre, la Grand Cafe.

Un Martisor Rock va fi oferit tinerilor de 1 martie pe Vaporul A 38, unul din locurile cele mai iubite de tinerii budapestani. Este o navă scoasă din uz şi transformată în club, unde au concertat de-a lungul timpului rockeri vestiti din toată lumea. ICR Budapesta iniţiază un parteneriat cu organizatorii evenimentelor de pe A38 pentru concertul trupei rock AB 4, alaturi de formatiile Gonzo si Pauly Pilot (HU) cat şi pentru o proiectie de fotografii in slide-show realizată de Romanian-Hungarian Youth and Students Association cu tema "Zambete din Romania". AB 4 este o formatie consacrata in lumea rockului, cu 3 albume, cu participari la festivalri musicale ca Sziget, Edinburgh etc., dar si prin Best Romanian Act of MTV European Music Awards- Edinburgh castigat in 2003. Componenta: Doru Trascau voice, guitar, Enrico D'Angelosante guitar, voice, Luca Cerignoli drum, Antonio Bonansingo bass. Publicului feminin i se vor oferi martisoare.

Film Klub-ul ICR Budapesta, a programat in 4 martie o seara la Universitatea Central Europeana unde studentii vor putea vedea doua documentare premiate la Dialektus Festival 2008:"Va rog sa ma scuzati" de Adina Valean si "Viva Constanta!" de Ambrus Emese.

ICR Budapesta sprijina si in acest an ARCUSFEST, Festivalul Teatrelor Minoritatilor din Ungaria (26 februarie-6 martie) unde vor evolua Teatrul amator din Jula cu Commedia dell' arte de Eleonora Chiriac si Teatrul Vis cu spectacolul Cartofi prajiti cu sos de macris de Egressy Zoltan.