Organizații ale studenților basarabeni vă invită să participați la concursul „Emoție pentru Basarabia"

Organizația Studenților Basarabeni din Timișoara (OSB Timișoara) împreună cu Organizația Studenților Basarabeni din București (OSB București ), Clubul Studenților Basarabeni și Bucovineni din Galați (CSBB Galați), Asociația pentru Integrarea Migranților (AIM) din Paris  și Consiliul Naţional al Tineretului din Moldova, Chișinău organizează concursul de fotografie, video și scrisori din/pentru Basarabia „Emoție pentru Basarabia", pentru a celebra ziua de 27 martie.

Cele trei secțiuni ale concursului au rolul de a familiariza publicul cu problemele, bucuriile, perspectivele Basarabiei, implicarea tinerilor basarabeni în menţinerea identităţii naţionale în rândurile românilor de pretutindeni și promovarea valorilor naționale având o importanță majoră. Pe 27 martie 1918, Sfatul Ţării a votat unirea Basarabiei cu România, Basarabia fiind astfel prima provincie care s-a unit cu România.

Concursul se va desfășura în perioada 1-20 martie 2016, iar rezultatele vor fi comunicate în cadrul Festivalului Cultural „Zilele Basarabiei" din 25-27 martie 2016.

Concursul se va desfășura în mediul online, pe pagina de facebook Concurs „Emoție pentru Basarabia". Potrivit organizatorilor, pot participa toți cei care simt și gândesc românește, indiferent unde se află. Concursanții vor trimite lucrările lor la adresa de e-mail emotiepentrubasarabia@gmail.com până duminică, 20 martie 2016, ora 14.00. Subiectul e-mail-ului conținând numele și prenumele concurentului, adresa de e-mail, numărul de telefon, domiciliul și denumirea școlii, a liceului sau a facultății din care face parte. Se cere, de asemenea, menționarea secțiunii la care se va aplica, de exemplu, Secțiunea Fotografie.

Cei trei câștigători vor fi premiați cu seturi de cărți.

Organizația Studenților Basarabeni din Timișoara, înființată pe 3 mai 2001, a devenit o voce studențească puternic auzită de-a lungul anilor. Este o asociație non-guvernamentală, non-profit și neafiliată politic având drept principal obiectiv susținerea, integrarea și motivarea studenților basarabeni veniți la studii în Timișoara. Are un istoric bogat în ceea ce privește promovarea valorilor naționale, implicarea într-un șir de proiecte culturale și sociale la nivel național.

Detalii suplimentare și regulamentul concursului: facebook.com/Concurs-Emotie-Pentru-Basarabia