Olivia Grecea participă la Lincoln Center Directors Lab, SUA

Institutul Cultural Român de la New York susține participarea doctorandului și regizorului de teatru Olivia Grecea la Lincoln Center Directors Lab, desfășurat în perioada 7-26 iulie 2014, unde vor fi prezenți peste 70 de regizori de teatru din Statele Unite și din întreaga lume.

Lincoln Center Theatre din New York organizează un program de dezvoltare care reunește practicieni ai teatrului din întreaga lume, constând într-o serie de ateliere de lucru, lecturi, repetiţii, investigaţii, mese rotunde şi producţii de studio, pentru a oferi tinerilor regizori oportunități de relaționare culturală și de contact cu profesioniști din domeniu. La ediția din anul acesta, a fost selectată din România Olivia Grecea, regizor de teatru și doctorand al Facultății de Teatru și Televiziune din cadrul Universității Babeș-Bolyai, Cluj-Napoca.

Cu acest prilej, ICR New York organizează o întâlnire cu Olivia Grecea la sediul său, luni, 14 iulie 2014, de la ora 19.00, în cadrul căreia regizoarea va vorbi despre experiența ei de la Lincoln Centre Directors Lab, despre proiectele de teatru dezvoltate grație acestui workshop, despre școlile de teatru din România și SUA, și va prezenta fragmente video din piese de teatru pe care le-a pus în scenă. Din dorința de a realiza un dialog dinamic între experiența Oliviei Grecea și alte experiențe ale școlii de regie din România, cu prilejul acestui eveniment, ICR New York va prezenta o selecție de fragmente din spectacolul …Escu, scris de Tudor Mușatescu și regizat de Dinu Cernescu.

Detalii suplimentare pe www.icrny.org