Oana Cătălina Chițu & Jovanovic Band, concert în cadrul Fussballkultursommer 2024 cu sprijinul ICR Berlin

Institutul Cultural Român „Titu Maiorescuˮ din Berlin și Kulturprojekte Berlin organizează un concert susținut de Oana Cătălina Chițu & Jovanovici Band miercuri, 26 iunie 2024, ora 15.15, la UEFA Fan Zone Reichstag, Berlin. Evenimentul are loc în cadrul proiectului Fussballkultursommer (Cultură fotbalistică Summer Berlin) 2024, desfășurat la Fan Zone Berlin, în perioada 14 iunie – 14 iulie 2024. Intrtarea este liberă.

Program:

Bun îi vinul ghiurghiuliu

Trenule, mașina mică

Aseară ți-am luat basma

Mărie și Mărioară

Zaraza

Sub balcon eu ți-am cântat o serenadă

Ileană, Ileană

Șapte văi și-o vale-adâncă

Concertul Oana Cătălina Chițu & Jovanovici Band din cadrul proiectului Fussballkultursommer (Cultură fotbalistică Summer Berlin) 2024, desfășurat la Fan Zone Berlin, face parte din strategia ICR Berlin de a sprijini și promova artiști români la evenimente prestigioase din spațiul german. Programul „Fussballkultursommer” este divers și incluziv, oferind noi oportunități pentru berlinezi și vizitatori de a descoperi și celebra lumea culturală a fotbalului.

Fan Zone Berlin este un punct de întâlnire major pentru fanii UEFA EURO 2024, având ca atracție principală cea mai mare poartă de fotbal din lume: Poarta Brandenburg. Acesta este împărțit în două secțiuni adiacente: Fan Zone Reichstag, centrul festivalului timp de 31 de zile, și Fan Zone Brandenburg Gate, care găzduiește un parc temporar și o scenă pentru vizionarea oficială a meciurilor. În plus față de evenimentele sportive, scena artistică și culturală diversă a Berlinului va fi integrată în programul festivalului sub numele Fussballkultursommer. Fan Zone și cartierele din jur vor găzdui un festival de fotbal și cultură, oferind expoziții, concerte, cinema în aer liber, festivaluri de vară și multe altele. Fan Zone Reichstag va oferi publicului un program cultural și de divertisment variat. În timpul Campionatului European de Fotbal 2024, întregul Berlin se va transforma într-un spațiu cultural deschis.

Oana Cătălina Chițu a crescut în nord-estul României și s-a mutat la Berlin după căderea zidului și a regimului Ceaușescu. Acolo, împreună cu acordeonistul sârb Dejan Jovanovic, a fondat trupa de muzică balcanică Romenca. Reinterpretările sale de muzică tradițională romă, precum și cântecele din repertoriul Mariei Tănase (cunoscută și sub numele de „Edith Piaf a României”), se disting printr-o notă romantică și baladescă, dar și printr-o energie puternică și captivantă. Prin performanțele sale autentice și libere ale tangourilor à la romanesque, Oana Cătălina Chițu face parte dintr-o scenă muzicală nouă și strălucitoare. Prezența ei de divă amintește de vremurile de mult apuse, când în saloanele Bucureștiului se întâlneau boemii și intelectualii. Ea este acompaniată de prietenul ei muzical de lungă durată și acordeonist premiat Dejan Jovanovic, de saxofonistul Vladimir Karparov, de violonista Anna-Catinca Jovanovic și de acordeonistul Gregor Jovanovic.

Mai multe informații despre eveniment se pot găsi aici: https://www.draussenstadt.berlin/en/fussballkultursommer/kalender/oana-catalina-chitu-band/10745/