O nouă reprezentație a spectacolului „Tzara.Dada.Teatru”, în prezența domnului Radu Boroianu, președintele ICR

O noua reprezentatie a spectacolului TzaraDadaTeatru, in prezenta domnului Radu Boroianu, presedintele ICR

După succesul înregistrat la premiera din 13 octombrie, la cererea publicului, va avea loc, pe 16 noiembrie, o nouă reprezentație a flamboiantului spectacol realizat de Cristian Luchian după textele dramatice ale vizionarului avangardist român Tristan Tzara. Parte a Centenarului Mişcării DADA, producția  este o adaptare plină de imaginație și ritm, impregnată de doze semnificative de umor nihilist şi absurd, a pieselor „Batista de nori" şi „Inima de gaz", din care nu lipsesc proiecțiile video și muzica live.

Evenimentul se  va deschide  cu o alocuțiune a domnului Radu Boroianu, preşedintele Institutului Cultural Român și regizor de teatru la rândul său, aflat într-o vizită oficială în capitala Marii Britanii.


„Batista de nori" & „Inima de gaz"

Regizor: Cristian LuchianMuzica: DJ Tyrrell

În distribuţie: Cristinel Hogaș, Cristina Harabă, Gabriel Constantin, Maria Alexe, Alin Bălășcan, Andrei CostinAsistent producţie: Anca Doczi Luchian

Spectacolul este produs de compania Immersive Theatre cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Londra.

„Genialitatea lui Tristan Tzara se manifestă în aceste formulări uluitoare, de o expresivitate, de un spirit ludic, de o libertate a jocului, a artei combinatorii, a punerii în scenă a unor discursuri." (Ion Pop)

„Un manifest e o comunicare făcută lumii întregi, care nu vrea altceva decât să vindece instantaneu sifilisul politic, astronomic, artistic, parlamentar, agronomic şi literar. El poate fi blând, cumsecade, are întotdeauna dreptate, e puternic, viguros şi logic. Pentru că veni vorba de logică, nu găsiți că sunt foarte simpatic?" (Tristan Tzara) 

Reprezentațiile vor avea loc miercuri 16 noiembrie 2016, 7 pm.

Institutul Cultural Român, 1 Belgrave Square, Londra SW1X 8PH

Intrarea este liberă, cu confirmare pe Eventbrite.