O nouă confirmare a valorii cinematografului românesc la Filmfest Dresden

Cea de-a 20-a ediţie a Festivalulului Internaţional de Scurtmetraje Filmfest Dresden s-a desfăşurat între 15 – 20 aprilie 2008. În cadrul Nopţii Călăreţului de Aur, care a avut loc sâmbătă seara (19 aprilie), au fost decernate marile premii. Adrian Sitaru cu pelicula „Valuri" a obţinut Călăreţul de Aur pentru cel mai bun film artistic de scurtmetraj internaţional. Pe lângă acesta, Paul Negoescu cu pelicula „Examen" a obţinut o menţiune specială din partea juriului. La acelaşi festival au mai participat în competiţia internaţională şi regizorii români Marian Crişan cu „Amatorul" şi Bogdan Apetri cu „O foarte mică trilogie despre singurătate".
La ediţia aniversară din acest an a Filmfest Dresden au participat 69 de filme în competiţie selectate din peste 2.000 de filme care au aplicat pentru participare.

Festivalul Internaţional de Scurtmetraje Filmfest Dresden este unul dintre cele mai importante festivaluri de acest gen din Europa şi ocupă locul I în ceea ce priveşte suma totală acordată sub formă de premii (60.000 €).

Participarea cineaştilor români la festival a fost susţinută de către Institutul Cultural Român „Titu Maiorescu" din Berlin.


Andreea Dinca
Institutul Cultural Român "Titu Maiorescu" Berlin

Tel. +49-30-890 61 987,- 890 91 232; Fax. +49-30-890 61 988
e-mail: office @ rki-berlin.de
www.rki-berlin.de