„O noapte în Tokoriki” a câștigat Premiul pentru cea mai bună imagine la Festivalul Internaţional de Film Studenţesc de la Tel Aviv

O noapte in Tokoriki a castigat Premiul pentru cea mai buna imagine la Festivalul International de Film Studentesc de la Tel Aviv

În perioada 18-24 iunie 2017 a avut loc, la Cinemateca din Tel Aviv, cea de-a XXXI-a ediţie a Festivalului Internațional de Film Studențesc. În cadrul acestui eveniment, scurtmetrajul românesc "O noapte în Tokoriki" (România, 2016, 18 min.), regia Roxana Stroe, a fost selectat pentru a fi proiectat în cadrul competiției internaționale. Proiecția filmului românesc a avut loc în data de 20 iunie, de la ora 15:00, la Cinemateca din Tel Aviv.

Calificându-se în finala competiției internaționale, filmul românesc a beneficiat de o proiecție suplimentară, care a avut loc vineri, 23 iunie, de la ora 14:00, la Cinemateca din Tel Aviv.

Sâmbătă seara, în data de 24 iunie, în cadrul ceremoniei de decernare a premiilor, filmului românesc i-a revenit Premiul pentru cea mai bună imagine.

 "O noapte în Tokoriki" e construit în jurul petrecerii de majorat a Geaninei. Se lasă seara și e agitație mare în Tokoriki, discoteca din sat. Luminile de neon se aprind la geam, sala este decorată cu baloane, părinții Geaninei își ocupă regulamentar locurile la masă, DJ-ul comunei își pregătește playlist-ul cu hituri, iar Geanina își așteaptă invitații. Curând, discoteca se animă, iar tinerii se dezlănțuie pe ringul de dans. Însă Alin pare preocupat de ceva...ochii îi sclipesc de fiecare dată când întâlnește privirea Geaninei, lucru care nu trece neobservat de prietenul ei.  În final Geanina va avea parte de o mare surpriză, pe care nimeni nu o va uita prea curând.

Regizor şi scenarist, Roxana Stroe este absolventă a secției Regie de film şi TV a Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică "I.L.Caragiale" din București, promoția 2013, cu un master în Arta Regiei de Film la UNATC. A regizat până acum următoarele scurtmetraje: "Plante perene" (2013, Premiul Criticii, CineMAiubit), "Black Friday" (2015, Premiul ZFR pentru cel mai bun scurtmetraj românesc la Transilvania Film Festival; Premiul pentru regie la Hyperion StudFest; Premiul pentru cel mai bun film studențesc la Indie IPIFF) şi "O noapte în Tokoriki" (2016, Premiul special la Berlinale Generation 14plus; Premiul Zilele Filmului Românesc – scurtmetraj la TIFF; Premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj românesc la Festivalul Anonimul).

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv a sprijinit participarea regizoarei Roxana Stroe şi a distribuitoarei filmului "O noapte în Tokoriki", Gabriela Suciu, la Festivalul Internaţional de Film Studenţesc de la Tel Aviv.  Roxana Stroe și Gabriela Suciu au reprezentat pelicula în cadrul Festivalului, au participat la sesiunea de Q&A de după proiecția filmului românesc, precum și la alte proiecţii de film, întâlniri și masterclass-uri oferite de specialişti în domeniu.

Mai multe informații: http://www.taufilmfest.com/