O noapte de Trance românesc pe malul Senei

Este o premieră pentru Institutul Cultural Român de la Paris organizarea unui concert de muzică electronică la Petit Bain, vestit club de muzică aflat pe malul Senei, lângă Biblioteca François Mitterand, în noaptea de 29 spre 30 septembrie 2017, începând cu ora 23:30, până a doua zi dimineaţa la 5:30. ICR Paris participă cu acest eveniment la „Săptămâna culturilor străine de la Paris”, organizată de FICEP – Forumul Institutelor culturale străine de la Paris. Trance Coolture Roumaine este titlul pe care Institutul Cultural Român de la Paris l-a ales pentru acest concert inedit, gândit ca o întâlnire a muzicii electronice româneşti cu cea franceză şi care îl va avea drept cap de afiș pe Bogdan Vix, celebru DJ român și un reprezentant important al muzicii trance în  România. Alături de Snatt, ei au marcat muzica trance pe scena românească, lansând totodată la finalul anului 2015 primul lor album, Trancendance, cu ocazia a 10 ani de la formarea grupului Snatt & Vix.

Cel de-al doilea DJ talentat al muzicii electronice din România care va intra pe scenă în această noapte de trance românesc este Suncatcher. Originar din Cluj, s-a lansat în 2008 cu primul său album și este cunoscut pentru colaborările sale cu mari nume ale scenei internaționale precum Tiesto sau Armin van Buuren. În încheiere, doi DJ francezi vor încerca să dea un răspuns puterii sunetului românesc: Tom Neptunes și Sylvermay, DJ aleşi pentru rezonanţa lor şi popularitatea pe scena muzicală electronică franceză. De alftel, Tom Neptunes este inițiatorul mişcării „Trance In France”, creată în anul 2006. Publicul tânăr francez va avea ocazia să descopere un program muzical original și îndrăzneț și să danseze toată noaptea pe ritmurile energice ale muzicii electronice. De la miezul nopţii la ora 2:00 va mixa Suncatcher, urmat de Bogdan Vix de la 2:00 la 4:00, urmând ca noaptea să se încheie sub spectrul francez al Tom Neptunes cu Sylvermay, de la 4:00 la 5:30.

ICR Paris susţine şi promovează descoperirea acestui gen de muzică aflat în trend ascendent, un număr important de producători şi DJ români talentați fiind prezenți pe scenele internaționale ale muzicii electronice. Gen contemporan de muzică şi foarte apreciat, muzica electronică merită o atenţie sporită în plin secol XXI. ICR Paris a ales un loc atipic pentru găzduirea acestui eveniment: Petit Bain este un spaţiu original imaginat de arhitecţii colectivului Encore Heureux, sub forma unui şlep flotant: un spaţiu convivial cu o vedere seducătoare către Sena și a cărui sală de concerte găzduiește în mod frecvent până la 450 de persoane.

Concertul are loc în cadrul celei de-a 16-a ediţii a Săptămânii culturilor străine, festival organizat de Forumul Institutelor Culturale Străine de la Paris (FICEP), care se desfăşoară în capitala Franţei în perioada 22 septembrie 2017 – 1 octombrie 2017. Pentru mai multe informaţii, accesaţi http://icr.ro/paris/trance-coolture-roumaine-saptamana-culturilor-straine

https://www.facebook.com/events/327187681066569/