Nina Cassian în revista literară italiană "L’immaginazione"

Un medalion şi un grupaj de traduceri din poemele Ninei Cassian au fost publicate în numărul 246 (aprilie-mai 2009) al revistei literare italiene L'immaginazione. Este pentru prima dată când în Italia apar traduceri din poezia Ninei Cassian, ca efect al întâlnirii poetei cu publicul iubitor de literatură din Veneţia şi cu reprezentanţii editurii Manni din Lecce, unde apare şi revista L'immaginazione.
Seara poetică dedicată poetei române a avut loc pe 17 martie la Bistrot de Venise, şi a fost organizată de Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia, cu sprijinul Institutului Cultural Român. În luna februarie a acestui an, Nina Cassian a fost desemnată poetul lunii februarie în emisiunea „Dagens dikt" („Poemul zilei") difuzată pe canalul P1 al Radiodifuziunii suedeze, în urma iniţiativelor de promovare ale Institutului Cultural Român de la Stockholm.

Autoarea traducerilor în limba italiană din opera Ninei Cassian este Anita Natascia Bernacchia, beneficiara unei burse pentru tineri traducători oferită de Institutul Cultural Român.

Contact:
Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică - Veneţia
Tel: +39 (0)41 524 2309
E-mail: istiorga@tin.it