NexT@ICR: I Know What You Did Last Summer

Luni, 9 mai 2011, de la ora 18.30, NexT te invită la Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru 38, Bucureşti) la o proiecție cu filme despre vara la mare așa cum nu ai trăit-o niciodată. Reunite sub genericul „I Know What You Did Last Summer", vor fi proiectate scurtmetrajele: Istoria aviației – câștigător al Trofeului NexT în 2010, Geamandura – câștigător al Premiului "Andrei Toncu" pentru cea mai bună coloană sonoră la Festivalul Internațional de Film NexT 2010, O zi bună de plajă – premiat cu Ursul de Aur la Berlinale în 2008, Valuri – premiat cu Leopardul de Aur la Festivalul Internațional de la Locarno în 2007 și Întâlnire la Stella Plage – nominalizat la Premiile Academiei Europene de Film, Sarajevo 2010. Proiecția este organizată cu sprijinul Institutului Cultural Român.
Accesul este liber în limita locurilor disponibile. Durata proiecției: 90 de minute.

Hobby Metal
regia: Maximiliano Contenti, Uruguay, 2005, 11' Un tânăr ciudat, dependent de hobby-ul lui de a căuta și colecționa tot ce găsește cu detectorul lui de metale, tocmai a descoperit ceva nou pentru colecția lui.

O zi bună de plajă
regia: Bogdan Mustață, România, 2007, 10' Trei tineri delincvenți evadează dintr-o instituție de detenție și, înainte de a fugi din țară, se distrează pe seama unei prostituate și a unui șofer.

Geamandura / La Boya
regia Mariano Salvador, Spania, 2009, 12 min În timpul vacanței sale la mare, un bărbat se hotărăște să înoate până la o geamandură, îndepartându-se periculos de mult de țărm.

Valuri
regia: Adrian Sitaru, România, 2007, 17' La mare, la plajă, doi oameni trec prin situații limită.

Întâlnire la Stella Plage / Rendez-vous à Stella Plage
regia: Shalimar Preuss, Franța, 2009, 18' Pe plajă se aude un telefon sunând într-o cabină telefonică. Un cuplu de tineri la plimbare ridică receptorul. La celălat capăt, o mamă încearcă să dea de fiica ei.

Istoria aviației / A repülés története
regia: Balint Kenyeres, Ungaria, 2009, 15'
Normandia, 1905. Picnicul s-a sfârșit; grupul de burghezi se pregătește să se întoarcă acasă. Așteaptă doar o ultimă fotografie, dar cineva încă lipsește din grup...