NEW YORK. Galeriile Carol, prezentate virtual

Galeriile Carol din București vor fi prezentate  vineri, 31 iulie, în cadrul programului intitulat ”Scena artei contemporane române în 7 tururi virtuale”. Programul a fost lansat pe 10 iulie, prin care publicul nord-american ia contact, deocamdată doar de la distanță, cu efervescența și diversitatea creativității artistice românești. În primul sezon al seriei au fost prezentate șapte galerii de prim rang din întreaga țară (Bucureşti, Timişoara, Cluj), care au împărtășit, prin tururi virtuale ghidate de curatori, galeriști și artiști, de tip "walkthrough gallery", proiectele aflate în desfăşurare, portofoliul artistic, precum și strategiile prin care se repliază în fața provocărilor impuse de pandemie.

Seria a debutat cu prezentarea Galeriei Jecza din Timişoara şi se desfășoară, în fiecare vineri, prin câte un episod special, prezentat pe toate platformele de socializare ale Institutului: Facebook, Website, Instagram și Youtube. Au urmat în săptămânile următoare, unele dintre cele mai active galerii româneşti, recunoscute pentru abordarea lor contemporană şi calitatea artiştilor aflați în portofoliu: Centrul de Interes din Cluj-Napoca (17 iulie), Sandwich din Bucureşti (24 iulie). După Galeriile Carol din Bucureşti prezentate vineri, 31 iulie, vor urma să fie arătate virtual în acest program alte galerii din Capitală: Nicodim, pe 11 septembrie, Mobius, pe 18 septembrie, Spaţiul de Artă Contemporană, pe 25 septembrie.

Noua inițiativă dedicată artelor vizuale românești completează celelalte serii de conținuturi online originale și exclusive care formează programul online creat de echipa ICR New York împreună cu diferiți parteneri, punând în evidență, într-un mod susținut și atractiv, în primul rând pentru audiențele nord-americane, diversitatea expresiilor creativității românești, precum și unele dintre cele mai semnificative contribuții intelectual-academice la înțelegerea și dezvoltarea relațiilor româno-americane.