NEW YORK. Gabriela Adameșteanu, în seria “Viața de la capăt: scriitorii imaginează lumea după pandemie”

Din 2 iunie 2020, în fiecare zi de marți, ora 21.00, ora României, și ora 14.00, ora New York-ului, ICRNY distribuie concomitent, în mediul virtual, o suită de conținuturi literare originale și exclusive aparținând unora dintre cei mai valoroși autori români contemporani, poeți și prozatori deopotrivă, create special pentru programul “Viața de la capăt: scriitorii imaginează lumea după pandemie”.

Invitata ediției din 21 iulie a acestei serii este Gabriela Adameșteanu, una dintre cele mai cunoscute scriitoare din România, apreciată deopotrivă atât pentru calitatea scriiturii sale literare, cât și pentru că reprezintă un model al scriitorului implicat în societate.

Dintre toate scrierile sale, romanul “Dimineață pierdută” este considerat a fi intrat definitiv în canonul postbelic al literaturii române, fiind una dintre cărțile cele mai citite și apreciate atât de publicul larg, cât și de critică.

Ediția ce o are ca invitată pe scriitoarea Gabriela Adameșteanu va putea fi urmărită pe platformele de social media ale ICR New York (blog, YouTube și Facebook), precum și pe cele ale MNLR, partenerul său în acest proiect.