NEW YORK. Amanda L. Andrei și Andreea Scridon încheie seria dedicată vocilor literare feminine românești în America de Nord

Seria literară ce a pus lumina reflectoarelor asupra valului fenomenal de creativitate al scriitoarelor româno-americane și româno-canadiene se încheie cu Amanda L. Andrei, dramaturg și Andreea Scridon, poetă și traducătoare.

„Voci feminine românești în America de Nord / Romanian Women Voices in North America”, proiectul organizat de reprezentanța ICR la New York în parteneriat cu Bucharest Inside the Beltway, derulat în perioada 6 octombrie – 24 noiembrie 2020, în mediul online, a înglobat cel mai mare grup de scriitoare reunit vreodată în spațiul cibernetic. Programul, coordonat împreună cu autorul și academicianul Cristina A. Bejan, oferă o serie de lecturi pline de pasiune, adevăr și pricepere pentru a se potrivi cu un moment de tumult și reinventare.

Cel de-al 8-lea și ultimul episod din primul sezon al seriei poate fi urmărit pe rețelele de socializare ale ICR New York marți, 24 noiembrie, ora 14:00 EDT.

Vocile feminine ale literaturii româno-americane sunt puse în evidență printr-o suită de evenimente virtuale originale și exclusive, lecturi înregistrate de scriitoare ca răspuns personal, autentic la marile transformări care se petrec în SUA și în lume.

Pe de altă parte, această nouă serie a urmărit să verifice premisa că, în perioade de mari schimbări istorice, scriitorii, și poate mai ales poeții, au antenele cele mai fine pentru a discerne schimbările tectonice pe care le traversăm, pentru a formula temerile și așteptările care ne încearcă pe fiecare dintre noi, pentru a reda viziuni pe care cei obișnuiți abia pot sa le întrevadă.