Muzică și joc românesc la Beijing

În perioada 24 – 28 noiembrie 2017, ICR Beijing organizează evenimentul „Muzică și joc românesc la Beijing”, care va avea loc la sediul ICR Beijing, la Facultatea de Pedagogie Muzicală și la Primăria Districtului Dongcheng. Cu acest eveniment, Institutul Cultural Român de la Beijing marchează Ziua Națională a României și începe seria acțiunilor dedicate Centenarului Marii Uniri.

În data de 24 noiembrie 2017, evenimentul se va desfășura la sediul institutului din Beijing.Vor avea loc Vernisajul Expoziției de obiecte tradiționale românești, Recitarea poeziei „Hora Unirii” de Vasile Alecsandri în limbile română și chineză, Recitalul formației „AUD Band” și Dansuri populare românești prezentate de grupul artistic „Iubitorii din Beijing ai cântecului și dansului național românesc.

Expoziția de obiecte tradiționale românești va fi compusă din piese din Cultura Cucuteni, ie, costum popular românesc feminin din zona Argeșului, bundițe tradiționale românești masculine, cocoși din lut și alte elemente specifice tradiției noastre.Expoziția va fi deschisă în perioada 24 noiembrie 2017 – 14 ianuarie 2018.

În data de 27 noiembrie 2017, spectacolul formației „AUD Band” va fi susținut la Facultatea de Pedagogie Muzicală.

În data de 28 noiembrie 2017, la Centrul Cultural al Primăriei Districtului Dongcheng, vor avea loc concertul formației „AUD Band”, recitarea poeziei „Hora Unirii” în limbile română și chineză și prezentarea dansurilor populare românești de către grupul artistic „Iubitorii din Beijing ai cântecului și dansului național românesc”.

Repertoriul trupei AUD Band formată din Laurențiu Gondiu (compoziţii, chitară, voce), Rodica Gondiu (esraj, voce), Augustin Creznaru (flaut) și Juan Carlos Negretti (percuții, darbuka) este unul divers, experimental free sounds aşezate în partituri bine structurate de către compozitorul Laurenţiu Gondiu. Experienţa sa în compoziţia de muzică simfonică îşi pune, fără îndoială, amprenta pe construcţia solidă a pieselor, cărora nu le lipseşte, bineînţeles, câte un atribut ludic ori liric răvăşitor. Particularitatea unică a stilului „AUD Band” este, cu siguranţă, prezenţa esrajului indian, un instrument exotic care se adaptează perfect sound-ului specific jazz-ului, îmbogăţindu-l cu inflexiuni originale.

Programul spectacolelor susținute de „AUD Band” va fi compus din piese tradiționale românești, piese proprii ce au motive românești, precum și piese inedite, compoziții proprii.

Cu o activitate care se întinde pe o perioadă de peste 8 ani în peisajul muzical din România, formația „Aud Band” excelează în abordarea diferitelor genuri (jazz, symphonic, oriental, balcanic etc.) unite într-o viziune compozițională originală: melanjul surprinzător al stilurilor și al ritmurilor este realizat în o structură solidă a melodiilor compuse de Laurențiu Gondiu.

Muzica AUD Band face întotdeauna deliciul publicului, este întotdeauna savurată de un public eterogen: acest melange original de ritmuri poate fi pe gustul admiratorilor din ţări şi culturi diferite şi din medii sociale diverse. Aşa cum muzica noastră uneşte, într-o construcţie surprinzătoare, ritmuri şi stiluri diferite, tot aşa un spectacol „AUD Band” poate aduna laolaltă ascultători cu aspiraţii sonore diverse, dar uniţi, deopotrivă, de bucuria creativităţii şi a libertăţii de expresie prin muzică.