Muzică clasică în Palatul Brâncovenesc de la Mogoșoaia

Pentru a treia oară în turneu, în Palatul Brâncovenesc de la Mogoșoaia, „Rute Muzicale” propune, Joi, 6 Iulie, 2017, ora 19.00, un eveniment muzical de excepție, care aduce laolaltă muzica, literatura și arta vizuală. Evenimentul are loc in cadrul #ADMUSICAM, proiect organizat de Institutul Cultural Român.

Cvintetul „Die Forrelle” („Păstrăvul”) de Franz Schubert, inspirat de versurile poetului german Christian Friedrich Daniel Schubart, este unul dintre cele mai frumoase opusuri ale muzicii clasice, o compoziție cu un caracter mai puțin convențional. Tinerii muzicieni Cristiana Mihart – pian, Valentin Șerban – vioară, Theodor Andreescu – violă, Mihail Grigore – violoncel și Victor Savca – contrabas propun o călătorie sonoră care surprinde suflul organic și prospețimea naturii, într-o abordare interpretativă exuberantă, pornind de la muzica plină de surprize, cu licăriri de sunete neașteptate, compusă cu măiestrie de Franz Schubert.

În acord cu acestea, Iulian Sidorencu, grafician, propune șase lucrări de manipulare fotografică, în care fantasticul devine real și ideal.

Institutul Cultural Român organizează la Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti de la Mogoşoaia, în perioada 3-16 iulie 2017, a doua ediție #ADMUSICAM - o sesiune de două săptămâni de instruire în management personal, prezentare şi audiţii, dedicată muzicienilor cu vârste între 18 și 25 de ani.

Proiectul a fost iniţiat ca parte a Towards 2020 Phase 2: Skilling Musicians & Engaging Audiences in Europe's Orchestral Sector ce și-a propus să revigoreze, prin cultură, muzică şi dezbateri, idealurile ce au dus la crearea Uniunii Europene. Acesta include şi încercarea de a vedea în ce mod dezvoltarea abilităţilor orchestrale ar putea ajuta la sustenabilitatea Europei într-o perioadă dificilă din punct de vedere economic şi cum pot fi create noi locuri de muncă pentru tinerii muzicieni europeni.