Muzica a fost la altitudine și la cea de-a cincea ediție!

Muzica a fost la altitudine si la cea de-a cincea editie!

22 de tineri muzicieni români și străini, violoniști și violonceliști, au avut șansa să-și perfecționeze tehnicile de instrument şi interpretare muzicală, în cadrul masterclassului , organizat în parteneriat cu Institutul Cultural Român, în perioada 18-26 iulie 2017, sub îndrumarea a doi muzicieni de talie internaţională, Ştefan Horvath (Elveția), concertmaestru al Collegium Musicum din Basel şi Răzvan Suma, solist concertist al Orchestrei Radio România. Cursurile au avut loc în inima Bucovinei, la Poiana Stampei.

Programul de studiu individual a fost intens, de circa șapte ore pe zi, și a fost completat de vizionarea unor documentare despre instrumentiști celebri. Guarnery Society a oferiat tuturor cursanților posibilitatea de a studia folosind o vioară Stradivarius. Muzicienii au avut ocazia să lucreze cu celebrul compozitor Dan Dediu, care a analizat împreună cu ei lucrările selectate pentru concertele finale. Acestea au fost susţinute pe 22 iulie la Casa de Cultură din Poiana Stampei și pe 26 iulie la Sinagoga Bistriţa.

Primele patru ediții ale programului s-au bucurat de succes atât în rândul tinerilor muzicieni participanți, cu vârste cuprinse între 11 și 36 de ani, cât și a mass-media. Pentru susținerea unei vizibilități adecvate și de această dată au fost invitați reprezentanți ai unor organizații culturale naționale și internaționale, precum și jurnaliști din domeniul muzical.

Parteneri/ coorganizatori: Primăria Poiana Stampei, jud. Suceava; Centrul Județean pentru Cultură Bistrița-Năsăud; Fundația Societatea de Concerte, Bistrița-Năsăud; Cofetăria Cristina