Mircea Enescu la Festivalul „Spoke’n’Word”, în Varşovia

Mircea Enescu la Festivalul SpokenWord,  in Varsovia

Anul acesta, România va participa pentru prima dată la cea de-a XI-a ediție a Festivalului „Spoke'n'Word", alături de Austria, Cehia, Portugalia, Ungaria şi Danemarca.

Artistul invitat este Mircea Enescu (Releveu), un tânăr în vârstă de 28 de ani, care s-a afirmat în industria muzicală contemporană în genul hip-hop cu albumele: Ce e în mintea ta (2012) şi Mersi şi scuze (2016). În perioada 1 - 3 decembrie  2016, Mircea Enescu va lua parte la toate atelierele din cadrul festivalului, și la seara de gală, la care va prezenta o creaţie personală, compusă în cadrul atelierelor.

„Spoke'n'Word" este un eveniment dedicat poeziei scandate (slam poetry/ spoken word), adresat tinerilor și organizat anual de EUNIC Varşovia, în colaborare cu Centrul de Artă Contemporană „Zamek Ujazdowski".

Manifestarea va oferi artiștilor din diferite țări posibilitatea de a se cunoaște și de a lucra împreună în cadrul unor ateliere, conduse de un artist polonez și derulate pe parcursul a trei zile.

Atelierele vor combina creațiile personale cu elemente de teatru, muzică și lumină, produsul final fiind prezentat audienței în ultima seară a seriei de întâlniri. La fiecare atelier vor lua parte artiști polonezi și artiști invitați de țările EUNIC participante.