Mircea Dinescu la „Gazeta Wyborcza”

Institutul Cultural Român din Varşovia împreună cu Institutul Goethe din Varşovia, Fundaţia polono-germană, Universitatea din Varşovia, Editura W.A.B. şi cotidianul „Gazeta Wyborcza" condus de Adam Michnik organizează pe 28 mai, la Varşovia, o conferinţă-panel intitulată „1989 al meu, 2009 al nostru" care îşi propune să prezinte o perspectivă personală asupra celor 20 de ani scurşi de la revoluţiile democratice din 1989.

Discuţia, care va avea loc la Centrul „Agora" al „Gazetei Wyborcza", va fi susţinută de trei cunoscute personalităţi literare şi civice: scriitorul polonez Paweł Huelle, laureat al Premiului NIKE, tradus şi în limba română, scriitorul german Ingo Schultze, unul dintre cei mai cunoscuţi scriitori germani contemporani, şi scriitorul român Mircea Dinescu.

În avanpremiera discuţiei, moderate de Albrecht Lempp, directorul Fundaţiei polono-germane, cei trei scriitori au publicat un scurt eseu-bilanţ într-o secţiune specială a numărului de weekend al „Gazetei Wyborcza", stabilind principalele linii ale intervenţiilor de mâine.

Conferinţa „1989 al meu, 2009 al nostru" este cel de-al treilea eveniment realizat în cadrul Programului „Libertatea la 20 de ani", prin care ICR-Varşovia celebrează, de-a lungul întregului an, Revoluţia din decembrie 1989, după o conferinţă pe teme istorice care a avut loc în luna ianuarie la Varşovia, la Casa Întâlnirilor cu Istoria, şi după expoziţia arhitectului Andrei Pandele, „Viaţa de zi cu zi sub Nicolae Ceauşescu", care a fost vernisată în luna martie la Gdańsk.