Mircea Cantor, Daniel Djamo și Florica Prevenda expun la Galeria Hangar din Bruxelles

ICR Bruxelles, alături de Reprezentanța României pe lângă UE, susține expoziția „En terre d’Europe“/„Pe pământul Europa” a artiștilor Mircea Cantor, DanielDjamo și Florica Prevenda la Galeria Hangar din Bruxelles, în perioada 7 februarie – 4 mai 2019, cu ocazia Președinției României la Consiliul UE. Vernisajul va avea loc în prezența artiștilor.

Florica Prevenda, născută în 1959 la Călărași, trăiește și lucrează în București. A absolvit Universitatea de Artă din Iași, iar între 1993 și 1997 a fost profesoară în cadrul aceleiași universități.  Din anul 2000, lucrările ei sunt prezente în România și în străinătate: București (Muzeul Național de Artă, Muzeul Național de Artă Contemporană, AnnArt Gallery, Galeria Simeza, Muzeul Mogoșoaia), Sibiu (Muzeul Național Brukenthal), Timișoara (Muzeul de Artă), Chișinău (Muzeul Național de Artă), Milano – Italia (M. I. A. „One Woman Show”), Olanda (FNV Kiem - Amsterdam, Galerie Lamber - Valkenswaard, Galerie Het Dijkstoelhuis – Wageningen), Austria (Institutul Cultural Român Viena), Belgia (Arthus Galerie - Bruxelles, Arielle d'Hauterives Galerie – Bruxelles, realizată în colaborare cu ICR Bruxelles).

Mircea Cantor, născut în 1977 la Oradea , a studiat în Oradea și Cluj-Napoca arta și estetica, apoi a absolvit Școala de Arte Frumoase din Nantes. În 2001, participă la Bienala de la Veneția (Pavilionul României). În 2004, Mircea Cantor este laureat al Premiului Fundației „Paul Ricard” și în 2011 primește Premiul „Marcel Duchamp”. Lucrările sale apar în colecțiile celor mai mari muzee ale lumii: Moma (New York), Walker Art Center (Minneapolis), Muzeul de artă din  Philadelphia (Pennsylvania), Centrul Pompidou (Paris), Museo Nacional (Madrid) etc. Are expoziții în România, Franța, Elveția, Spania, Italia, Canada, Israel, Germania, Suedia, SUA. Cu sprijinul ICR Bruxelles, Mircea Cantor a participat la Gent, în 2012, la o expoziție colectivă organizată de Muzeul SMAK, cu lucrarea „Prag resemnat – o casă de lemn din Maramureș”.

Daniel Djamo este născut în 1987, la București. Daniel Djamo a absolvit Facultatea de fotografie și video, la Universitatea Națională de Arte din București, și a făcut un doctorat în artă vizuală. Daniel Djamo este laureat al premiilor ESSL Award CEE, „Henkel Art”, Young Artist CEE, al Marelui Premiu al Universității Naționale de Artă din București şi al Premiului Special pentru Filmul Documentar. A beneficiat de rezidențe culturale în  Belgia, Taiwan, Rusia, Franța, Irlanda, Finlanda, Austria. În  2012, ICR Bruxelles a susținut participarea artistului fotograf român la festivalul internațional SIDEWAYS.