„Mesmerizing”, o expoziţie semnată de artista Elvira Selischi, prezentată la Galeria ICR Viena

Expoziţia „Mesmerizing”, semnată de Elvira Selischi, va putea fi vizitată în perioada 31 martie – 6 mai 2022, la Galeria Institutului Cultural Român de la Viena. Vernisajul expoziţiei va avea loc în zilele de joi, 31 martie 2022, ora 18.00, și vineri, 1 aprilie 2022, ora 18.00, în prezenţa artistei și a curatoarei Ana-Maria Altmann. „Mesmerizing” este o expoziție cumulativă de lucrări de artă care îmbină tehnici mixte, acrilic și rășină, prezentând în premieră un stil sculptural 3D, dezvoltat recent de artistă. Această expoziție vieneză este un „proiect cumulativ” al perioadei 2017-2022. În acest cadru, noul proiect sculptural 3D „The Forest” va fi prezentat pentru prima dată publicului, cât şi o serie de răşini şi tablouri Mixed Media.

Expoziţia este organizată de Institutul Cultural Român de la Viena, în colaborare cu Ambasada României în Republica Austria.

„De când am ajuns în Noua Zeelandă, în aprilie 2016, mi-am concentrat întreaga energie artei. În 2020 am acumulat o varietate de picturi în ulei, acrilic şi rășini. În timp, lucrările mele au devenit din ce în ce mai tridimensionale. Formele s-au expandat în exteriorul pânzei și mi-am dat seama că îmi va fi imposibil să continui să ignor legătura mea profundă cu sculptura”. -Elvira Selischi

Elvira Selischi (n. 1974) locuiește și lucrează în prezent la Viena, urmându-și călătoria artistică. Dr. arhitect și artist plastic, a fost întotdeauna pasionată de relația dintre funcțiune și formă, volum, materiale, texturi, culori și lumină. Elvira Selischi a început să picteze de la o vârstă fragedă, fiind totodată fascinată de sculptură. A avut ocazia să aprofundeze acest subiect mai târziu, la ateliere „Les Ateliers Terre&Feu de Paris” și la „Ecole de Beaux Art de Versailles” după ce a terminat Masterul în Arhitectură în 2002 la Paris. Modelarea spațială 3D și editarea video devenind instrumente valoroase atât în arhitectură cât şi în artă şi fiind puternic atrasă de aceste discipline, a urmat o specializăre în grafică digitală și multimedia în cadrul Școlii de Arte Plastice din Paris (EAP), finalizată în 2006. În 2015 a obţinut Doctoratul în Arhitectură. Din septembrie 2007 până în martie 2016 a predat la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „lon Mincu” din București (UAUIM). Ajunsă în Noua Zeelandă în aprilie 2016 şi-a consacrat întreaga energie Artei. În 2020, a avut trei expoziții în Noua Zeelandă în New Plymouth, cunoscut oraş al artei, la KORU Galleries şi la King&Queen Hotel.

Pentru participarea la vernisaj, vă rugăm să confirmați prezența la adresa uawg@rkiwien.at. Purtarea măştii de tip FFP2 este obligatorie.

Expoziţia „Mesmerizing” poate fi vizitată la sediul Institutului Cultural Român de la Viena până vineri,  6 mai 2022, de luni până vineri, între orele 10.00 – 16.00. Vernisajul expoziţiei este sprijinit de Liliac – The Wine of Transylvania. Intrarea este liberă.