Masterclass și muzică de cameră susținute de Sergiu Cârstea și Busina Brass Quintet la Ierusalim și Raanana

Institutul Cultural Român de la Tel Aviv, în colaborare cu Centrul de Muzică din Raanana și Centrul de Muzică din Ierusalim, organizează în perioada 14 - 15 noiembrie 2017 o serie de masterclasses și concerte de muzică de cameră, cu participarea membrilor Busina Brass Quintet: prof. Sergiu Cârstea (România) – trompetă, Daniel Molnar – corn francez, Ivan Bosnjak –trombon, Zeljko Kertez – tubă, artist invitat din Israel –Tamir Akta, trompetă.Cu sprijinul ICR Tel Aviv, prof. Sergiu Cârstea va fi prezent în Israel și va susține, totodată, o serie de lecții zilnice cu studenții Centrului de Muzică din Raanana, între 13 și 15 noiembrie2017.

Programul concertelor:

Marți, 14 noiembrie 2017, ora 20:30 – Centrul de Muzică din Ierusalim (Mishkenot Sha'ananim)

Charpentier: Prelude from Te Deum, J. S. Bach: Schafe koennen sicher weide, G. Bizet: Carmen Suite, D. Grubačević: Dvije rijeke – Mura i Drava, M. Prohaska: U Arboretumu, J. Williams: Harry Potter, J. Williams: Medley (Star Wars, Jaws, ET, Indiana Jones, Superman March). Trad: St. James infirmary, When the saints go marching in, Hava Nagila, Amazing Grace. Ramin Djawadi: Game of Thrones (cu studenții Centrului de Muzică din Ierusalim. Intrarea la concert va fi liberă, în limita locurilor disponibile.

Miercuri, 15 noiembrie 2017, ora 19:30 – Centrul de Muzică din Raanana

Charpentier: Prelude from Te Deum, J. S. Bach: Schafe koennen sicher weide, G. Bizet: Carmen Suite, D. Grubačević: Dvije rijeke – Mura i Drava, M. Prohaska: U Arboretum, J. Williams: Harry Potter, J. Williams: Medley (Star Wars, Jaws, ET, Indiana Jones, Superman March), Trad: St. James infirmary,When the saints go marching in,Hava Nagila, Amazing Grace, Ramin Djawadi: Game of Throne. 

Bilete: tel. *8864 sau online http://bit.ly/2AG2rPR

Prof. Sergiu Cârstea s-a născut la Cușmirca (R. Moldova) în 1958. A studiat muzica la Institutul de Stat al Artelor „Gavriil Muzicescu” din Chișinău, apoi a urmat studiile masterale la Conservatorul Național Superior de Muzică din Paris cu profesorii P. Thibaud, A. Cure, J. Douay. Cariera sa interpretativă cuprinde colaborări îndelungate ca șef partidă trompetă la Filarmonica de Stat din Chișinău, Filarmonica de stat „Banatul” din Timișoara și Opera de Stat din Timișoara, unde este angajat în prezent. Ca solist, Sergiu Cârstea este prezent pe scene din Franța, Italia, Germania, Canada, Austria, Spania, Croația, Serbia, Ucraina, Moldova, Bulgaria și Romania, atât în recitaluri solo cât și cu acompaniament. Participă constant la festivaluri și workshop-uri de muzică din România și din alte țări. În perioada 1992 - 1993 a fost director artistic al Filarmonicii de Stat din Chișinău. Din activitatea sa didactică (profesor de trompetă) menționăm: Facultatea de Muzică a Universității de Vest din Timișoara (2000-prezent), Universitatea Națională de Muzică din București (2014 – prezent), Conservatorul de Stat „Gavriil Muzicescu” din Chișinău și Liceul de Muzică „Ciprian Porumbescu” din Chișinău. De asemenea, prof. Sergiu Cârstea susține numeroase cursuri și masterclasses de măiestrie interpretativă în România și în străinătate.