Masă rotundă despre Bienala Internațională de Arhitectură de la Veneția

Ministerul Culturii și Identității Naționale, Ministerul Afacerilor Externe, Institutul Cultural Român și Uniunea Arhitecților din România organizează marți, 5 noiembrie a.c., de la ora 17:00, la sediul Uniunii Arhitecților din România din str. Jean-Louis Calderon nr. 48, o masă rotundă, construită în jurul participării României la cea de-a 17-a ediție a Expoziției Internațională de Arhitectură – la Biennale di Venezia.

Discuția va fi condusă de către domnul arh. Kim Attila, Comisarul participării României la cea de-a 17-a Expoziție Internațională de Arhitectură de la Veneția, și de către doamna arh. Ileana Tureanu, președintele Uniunii Arhitecților din România. De asemenea, la întâlnire va participa domnul Romeo Cuc, curatorul si autorul proiectului MNEMONICS, care a reprezentat România la ediția din 2018 a Expoziției Internaționale de Arhitectură de la Veneția.

Participanții vor putea să se consulte cu specialiști asupra unor aspecte de ordin tehnic legate de organizarea expozițiilor în Pavilionul Național din Giardini della Biennale și Noua Galerie a I.R.C.C.U. Veneția. Totodată, vor avea ocazia să afle mai multe informații atât despre Concursul național, cât și despre istoricul participării României la Expoziția Internațională de Arhitectură.

______________________________________

Expoziția Internațională de Arhitectură – la Biennale di Venezia este un eveniment internațional de prestigiu ce ilustrează un dialog intercultural de mare amploare între țările lumii. Tema ediției din anul 2020, lansată de curatorul Hashim Sarkis - „Cum vom trăi împreună?“ reprezintă nevoia pentru un nou contract spațial. Expoziția va avea loc în perioada 23 mai – 29 noiembrie, cu previzionare pentru specialiști și presă în zilele de 21 şi 22 mai.

Pentru participarea la Concursul național, vă rugăm consultați anunțul oficial: https://www.icr.ro/pagini/concurs-national-pentru-selectarea-proiectului-care-va-reprezenta-romania-la-cea-de-a-17-a-editie-a-expozitiei-internationale-de-arhitectura-la-biennale-di-venezia

Organizatorii concursului național pentru selectarea proiectului care va reprezenta România la cea de-a 17-a ediție a Expoziției Internaționale de Arhitectură – la Biennale di Venezia sunt: Ministerul Culturii și Identității Naționale, Ministerul Afacerilor Externe, Institutul Cultural Român și Uniunea Arhitecților din România.