Manifestări jubiliare la Dusseldorf, consacrate împlinirii a 150 de ani de la fondarea dinastiei de Hohenzollern în România

Manifestari jubiliare la Dusseldorf, consacrate implinirii a 150 de ani de la fondarea dinastiei de Hohenzollern in Romania

În perioada 6 – 8 septembrie are loc la Düsseldorf o amplă serie de manifestări consacrate împlinirii a 150 de ani de la sosirea în Principatele Unite a Principelui Carol și fondarea Dinastiei de Hohenzollern în România. Evenimentul este organizat de Asociația Culturală Germano-Română Atheneum din Düsseldorf, în colaborare cu Institutul Cultural Român, Ministerul Afacerilor Externe al României, Muzeul Naţional al Satului București şi Grupul de la Parohia ”Carpați”, Brașov.

Ceremonia de deschidere a avut loc ieri, 6 septembrie, în spațiile expoziționale ale ”Halle am Wasserturm – Areal Bohler” din Düsseldorf, în prezența Principelui Radu de România – în calitate de oaspete de onoare, a Ministrului Afacerilor Externe, dl. Lazăr Comănescu, a Președintelui Institutului Cultural Român, dl. Radu Boroianu, a Ambasadorului României la Berlin, dl. Emil Hurezeanu, a directoarei generale a Muzeului Satului din România, d-na Paula Popoiu şi a Consulului General al României la Bonn, dl. Mihai Botorog.

În cadrul evenimentului, publicul prezent a putut admira o amplă colecție de costume populare, alături de o prezentare pe viu a unor meșteșuguri tradiționale (olărit, sculptură în lemn, pictură de icoane pe sticlă), organizată de Muzeul Național al Satului din București. O serie de momente muzicale, în interpretarea formației Trei Parale, şi o prezentare de vinuri și băuturi spirtoase românești au completat programul evenimentului.

Grupul de la Parohia ”Carpați”, Brașov, a donat comunității ortodoxe române din Düsseldorf o troiță din lemn de stejar.

Manifestările jubiliare, incluzând un concert festiv, în interpretarea Cvartetului Cameratei Regale din București şi a Orchestrei de Cameră „Art" din Timișoara, prezentarea volumului „Anul Regal", de prof. Dr. Daniel Șandru, precum şi o prezentare de modă cu piese de vestimentație feminină populară românească din colecția „Zestrea”, a artistei Liliana Ţuroiu, vor continua până pe 8 septembrie 2016.