Maia Morgenstern, una dintre cele mai iubite actriţe din România, în West-End-ul teatral londonez

Duminică 22 iunie 2014, celebra actriţă Maia Morgenstern va oferi, la Leicester Square Theatre, din West-End-ul teatral londonez, o reprezentaţie extraordinară cu spectacolul Teatrului Evreiesc de Stat din Bucureşti „Tangou final” de Mario Diament, în regia lui Moshe Yassur. Legendara actriţă este însoţită pe scenă de către fiul său, Tudor Aaron Istodor, unul dintre cei mai promiţători tineri actori din România. Piesa reprezintă un tur de forţă pentru Maia Morgenstern, care oferă publicului „un spectacol rar în care s-au întâlnit pe aceeaşi scenă o mamă şi fiul ei, o actriţă de performanţă şi un actor aflat la începutul carierei.” (Dan Boicea)

Premiera românească a spectacolului a avut loc în anul 2004 şi de atunci se joacă nu numai la Teatrul Evereisc de Stat, dar şi pe toate scenele din ţară, cu mare succes. În „Tangou final”, publicul va avea bucuria de a o vedea pe Maia Morgenstern în rolul unei actriţe celebre, retrasă din viaţa publică, ce este suspusă interviului vieţii sale de către un tânăr ziarist în căutarea unui subiect de senzaţie; un personaj cu profesia disimulării şi simulării, iar celălalt cu profesia aflării adevărului. Dar premisele nu sunt întotdeauna respectate, iar preţul aflării adevărului poate fi prea scump.

„Tangou Final” este cea de-a opta reprezentaţie a seriei „Poveşti spuse-n româneşte” care, de curând, a împlinit un an de la lansare şi s-a bucurat până acum de un succes deosebit, aducând în faţa publicului românesc şi britanic atât legende ale teatrului românesc precum Ion Caramitru, Horaţiu Mălăele, Mircea Diaconu, Alexandru Repan şi Oana Pellea, cât şi artişti mai tineri precum Mirela Oprişor sau Vlad Zamfirescu şi spectacole cu suflu nou, aşa cum a fost „Zic-Zac-ul” Andreei Garviliu. „Poveşti spuse-n româneşte” propune publicului întâlnirea cu mari actori, spectacole de teatru sau recitaluri din România, alcătuite pe baza unor texte clasice sau contemporane româneşti şi universale. Programul este derulat prin intermediul unui parteneriat între producătorul independent Claudia Cîrlig şi ICR Londra.

Mai multe detalii la www.icr-london.co.uk.