Magia balcanică a lui Ovidiu Lipan a cucerit publicul din Bruxelles


Ovidiu Lipan, Stelu Enache şi fanfara Zece Prăjini au cucerit publicul palatului Bozar din Bruxelles, în cadrul festivalului Balkan Trafik, cu un exploziv cocteil balcanic. Ritmurile româneşti, folclorul aromân, o premieră în cadrul festivalului, influenţele balcanice au electrizat cei 700 de spectatori. Ovidiu Lipan a fost de altfel intervievat de canalul Euronews, iar presa locală a acordat o atenţie deosebită evenimentului. Prezenţa românească a fost una masivă şi de calitate. Acordeonistul Roberto de Braşov, trioul Zmei Trei, Taraful Haiducilor, ţambalistul Relu Merişanu au incendiat atmosfera, alături de ceilalţi aproape 200 de artişti din zece ţări.
Diversitatea muzicilor din România, dialogul fericit între tradiţiile diverselor comunităţi au fost ilustrate perfect de concertul lui Ovidiu Lipan cu Stelu Enache şi fanfara Zece Prăjini. România şi-a expus tezaurul multicultural într-un cadru excepţional, graţie ICR Bruxelles, care este probabil cel mai activ şi inspirat institut cultural străin din capitala Europei spune Nicolas Wieers, producătorul general al Euronews.

ICR Bruxelles este partener al festivalului Balkan Trafik de la prima sa ediţie, în 2007. Palais des Beaux-Arts este una dintre cele mai prestigioase instituţii de artă din Belgia. Prezenţa românească în festival a fost completată de proiecţia filmului Loverboy de Cătălin Mitulescu.

Video / Balkan Trafik la Euronews.

Video / Balkan Trafik la TVR.