"Maestrul și Margareta" la Budapesta

Pe 19 octombrie 2013, în cadrul Festivalului de Arte Contemporane de la Budapesta, la Teatrul Național din Capitala Ungariei a avut loc o reprezentație cu piesa Maestrul și Margareta în regia lui Balázs Zoltán, o coproducție a Teatrului Național „Radu Stanca“ din Sibiu împreună cu Teatrul Maladype de la Budapesta. Prezentarea spectacolului la Budapesta a fost sprijinită de Institutul Cultural Român.

Adaptare aparte a romanului lui Bulgakov, spectacolul îmbină nivelurile simbolice, alegorice și magice ale narațiunii. Planurile diferite ale povestirii se reflectă și umbresc reciproc, într-un puzzle multidimensional care recurge la experiența „teatrului în teatru“.

În distribuție: Mariana Mihu, Ofelia Popii, Marius Turdeanu, Adrian Neacşu, Ema Veţean, Pali Vecsei, Serenela Mureşan, Eduard Pătraşcu, Adrian Matioc, Cătălin Pătru, Ciprian Scurtea, Diana Fufezan, Florin Coşuleţ, Mihai Coman, Viorel Raţă, Dan Glasu, Vlad Robaş, Cristina Ragos, Arina Ioana Trif, Gabriela Neagu, Eva Ungvari, Sanda Anastasof.

Sursa foto: www.maladype.hu/hu/performances/2172