MADRID. „Dragoste 1. Câine” deschide Festivalul de Film Românesc din Tenerife

Ediția 2020 a Festivalului Filmului Românesc în Tenerife (amânată din cauza restricțiilor sanitare) va avea loc, în perioada 27 aprilie - 1 iunie, în San Cristóbal de La Laguna, Tenerife. Festivalul este organizat de Institutul Cultural Român de la Madrid, în colaborare cu Fundación Cristino de Vera -Espacio Cultural CajaCanarias.

Această a treia ediție prezintă șase lungmetraje de producție recentă, ce au acoperit anul trecut diferite circuite cinematografice ale geografiei spaniole, printre care: Cineteca Madrid, Filmoteca de Catalunya în Barcelona, Filmoteca Institutului Valencià de Cultura, Teatro Filarmónica în Oviedo Filmoteca Zaragoza și Filmoteca de Andalucía în Córdoba. Ciclul debutează marți, 27 aprilie, cu proiecția filmului „Dragoste 1. Câine”, regia Florin Șerban.

Sinopsis

Transilvania, undeva în munți. Într-o dimineață, Simion găsește în pădure o femeie bătută. La început, încearcă să afle cine a bătut-o. Apoi, încearcă să o iubească. Cu violență, cu disperare, cu mânie. „Dragoste 1. Câine” este povestea de dragoste viscerală între acest pădurar solitar și femeia abandonată în pădure. O poveste izolată în timp și spațiu, care explorează iubirea izvorâtă din frică, furie și posesivitate. Frica izvorâtă din stomac și legăturile ei cu dragostea. Frica și vulnerabilitățile unei relații care se desfășoară în sălbăticie, departe de oameni, unde binele și răul capătă proporții supradimensionate. Un film în care natura și izolarea invită la contemplare, profunzime a emoțiilor și dimensiuni umane contrastante. Un film despre dragoste. Partea 1 a Trilogiei „Dragoste”.

Programul Festivalului:

Marți, 27 aprilie, ora 19.00 (ora locală) – Dragoste 1. Câine / Love1. Dog, r. Florin Șerban

Marți, 4 mai, ora 19.00 (ora locală) – Dragoste 2. America / Love 2. America, r. Florin Șerban

Marți, 11 mai, ora 19.00 (ora locală) – Un om la locul lui / Un hombre como dios manda, r. Hadrian Marcu

Marți, 18 mai, ora 19.00 (ora locală) – La Gomera / The Whistlers, r. Corneliu Porumboiu

Marți, 25 mai, ora 19.00 (ora locală) – Ivana cea groaznică / Ivana la terrible, r. Ivana Mladenović

Marți, 1 iunie , ora 19.00 (ora locală) – Parking, r. Tudor Giurgiu

*Programarea poate suferi modificări. Bilete: intrare gratuită în limita locurilor disponibile.