LONDRA. Șapte episoade despre mari personalități românești, prezentate internațional

„Who is Romania”, o serie de filme destinate platformelor social-media, cu scopul de a promova România într-o manieră inovatoare și pentru a face cunoscute publicului internațional personalități românești cu destine remarcabile, va fi lansată de către Institutul Cultural Român la Londra.

Producția video, compusă din 7 episoade care prezintă personalități culturale care au influențat istoria României, va fi difuzată în perioada 09 octombrie - 20 noiembrie 2020. În cadrul proiectului vor fi evocați: Ștefan cel Mare, Regina Maria a României, George Enescu, Nicolae Grigorescu, Constantin Brâncuși, Mihail Sebastian, Liviu Ciulei.

Seria “Who is Romania“ este scrisă și prezentată de Tessa Dunlop, doctor în istorie și personalitate media britanică. Pasionată de România și specialistă în relațiile româno-britanice ale începutului de secol XX, Tessa vorbește românește și este autoarea lucrărilor de succes „The Bletchley Girls” și „The Century Girls” și câștigătoare a numeroase premii pentru producția BBC „Coast”. A venit pentru prima dată în România în 1992, ca voluntar într-un orfelinat și acum are propria sa familie română. Este considerată o adevărată ambasadoare informală a României. Tessa Dunlop: „A fost o plăcere enormă pentru mine să prezint evenimente și personalități istorice ale unei țări care este atât de des înțeleasă greșit în Vest. Sper că aceste filmulețe vor oferi povestea și particularitățile unui popor remarcabil.”

Seria “Who is Romania“, inițiativa ICR Londra, produsă de Storytailors, casă de producție internațională care acoperă peste 40 de țări, va fi prezentată pe rețelele de socializare ale ICR Londra. Episoadele vor fi lansate în fiecare săptămână, începând cu 09 octombrie, pe http://www.icr-london.co.uk și https://www.facebook.com/ICRLondon, fiecare episod având o durată de 6/7 minute.

Trailerul seriei “Who is Romania“ este disponibil aici.

Social Media: #WhoIsRomania @RCILondon @TessaDunlop