LONDRA. Concertul de deschidere al Stagiunii „Seratele Enescu 2021-2022”

LONDRA Concertul de deschidere al Stagiunii Seratele Enescu 2021-2022

Unul dintre proiectele longeviveși apreciate ale ICR Londra, a fost deschis de un recital spectaculos oferit de celebrul violinist britanic Thomas Bowes și de cunoscuta pianistă Verona Maier. Concertul va fi difuzat online, pe canalele de socializare ale ICR Londra, pe data de 14 octombrie, 2021, ora 21.00 (ora României).

Programul este o demonstrație de tehnică desăvârșită, talent și versatilitate și curpinde lucrări reprezentative aparținând unor compozitori precum Mozart, Brahms și Enescu. Surpriza recitalului este Sonata nr 3, una dintre cele mai apreciate opere enesciene.

Program:

W. A. ​​Mozart: Sonata pentru vioară și pian Mi minor K.304

J. Brahms: Sonata pentru vioară op 78 în sol major

G. Enescu: Sonata nr 3 op 25 (Dans le caractère populaire roumain)

Thomas Bowes este unul dintre cei mai versatili și cunoscuți violoniști din Marea Britanie. A concertat în cele mai importante săli ale lumii în Marea Britanie, Germania și SUA. Muzica de cameră este o parte importantă a vieții artistice a lui Thomas Bowes, acesta a fost liderul fondator al cvartetului Maggini. Violonistul este cunoscut și pentru coloanal sonoră din filme celebre precum seria Bond, Skyfall, Hunger Games, Discursul regelui, Codul lui da Vinci. Tom are privilegiul de a deține și de a cânta la o vioară spectaculoasă, o splendidă Nicolo Amati din 1659.

Verona Maier este o renumită pianistă și profesor universitar de muzică la Universitatea Națională de Muzică din București (din 1990). În 2006, i s-a conferit titlul academic de doctor în muzică de Universitatea Națională de Muzică din București. Repertoriul său acoperă muzică de cameră pentru pian, de la clasicism la romantism și lucrări moderne, muzica renascentistă timpurie și barocă, precum și muzică contemporană pentru clavecin și orgă. În 2004, Verona Maier a primit Medalia pentru Meritul Cultural - clasa I de către Președinția României.