London Philharmonic Orchestra sărbătorește, la Londra, Ziua Națională a României

Institutul Cultural Român din Londra organizează, în 28 noiembrie, la Royal Festival Hall din cadrul prestigiosului Southbank Centre, un concert de gală susținut de London Philharmonic Orchestra și dedicat unei duble aniversări: Ziua Națională a României şi Centenarul Marii Uniri.

Din program fac parte mereu populara Rapsodie română nr. 1 de George Enescu, Concertul pentru pian și orchestră în la minor de Edvard Grieg, Simfonia nr. 4 de Bohuslav Martinů şi vestitul La Valse de Maurice Ravel. Evenimentul va fi deschis de E.S. Dan Mihalache, Ambasadorul României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, și de Magda Stroe, coordonatorul activității ICR Londra.

Alături de prestigioasa orchestră, binecunoscută publicului din România prin intermediul numeroaselor prezențe la Festivalul Internaţional „George Enescu” din Bucureşti, seara îi are ca protagoniști pe renumitul dirijor Andrés Orozco-Estrada, viitorul director muzical al Orchestrei Vienna Symphony, pe violonisa Viktoria Mullova şi pe violoncelistul Matthew Barley.

În urma eforturilor de promovare pe care ICR Londra şi Festivalul Enescu le-au derulat de-a lungul anilor, creaţiile enesciene își fac tot mai simțită prezenţa în programele celor mai importante trei orchestre britanice. Astfel, în ultimii trei ani, lucrări ale compozitorului român au fost interpretate de London Philharmonic Orchestra şi Royal Philharmonic Orchestra, anul acesta urmând ca şi London Symphony Orchestra să prezinte, sub bagheta legendarului Sir Simon Rattle, „Rapsodia română” nr. 1, în cadrul unui proiect realizat în parteneriat cu ICR Londra la Barbican Centre.

Fondată în anul 1932, London Philharmonic Orchestra este una dintre cele mai vestite orchestre simfonice din lume, caracterizată printr-un echilibru perfect între vechea sa istorie şi capacitatea de a se implica în proiecte contemporane dintre cele mai îndrăzneţe.

Pentru mai multe detalii despre acest eveniment și despre programul muzical al ICR Londra, vă invităm să vizitați www.icr-london.co.uk şi https://www.facebook.com/ICRLondon/.