Lista proiectelor culturale oganizate de institutele culturale românești din străinătate în IUNIE 2013

ACCADEMIA DI ROMANIA DIN ROMA
• 7-8 iunie / Colocviu internațional cu tema „Columna lui Traian: 1 900 de ani de la inaugurare“, în colaborare cu Academia Română, Muzeul Național de Istorie a României şi Universitatea din Perpignan. • 13-23 iunie / Expoziţia internaţională Spazi Aperti ediţia a XI-a: „Borderless“, la sediul institutului.
• 26 iunie / Recital de poezie „La steaua care-a răsărit“, în interpretarea actorului Emil Boroghină, la sediul institutului.

INSTITUTUL CULTURAL ROMÂN „TITU MAIORESCU“ DE LA BERLIN
• 7-15 iunie / Proiectul „Poeți români pe portalul virtual Lyrikline“, în colaborare cu Literaturwerkstatt. Proiectul presupune o actualizare a site-ului Lyrikline de cel puțin două ori pe an, cu lirică românească. • 15 iunie / Concert de jazz la sediul institutului. Concertul a avut loc în cadrul Sărbătorii Muzicii de la Berlin și a fost susținut de muzicienii Nicholas Simion (saxofon), Bojan Assenov (pian), Arthur Balogh (contrabas) și Roland Schneider (baterie).
• 25 iunie / Ziua Eminescu la Ambasada României din Berlin. Proiectul a fost dedicat zilei de 15 iunie și a presupus organizarea unei lecturi din corespondența Veronicăi Micle cu Mihai Eminescu, „Eminul meu iubit“, în interpretarea actorilor Renate Müller Nica și Cătălin Neghină.
• 28 iunie / Concertul cvartetului Maxim în cadrul Festivalul Săptămânii Europene, la Passau, Ostbayern, Oberösterreich şi Böhmen. Format în anul 2011, cvartetul Maxim reuneşte artişti de prim rang ai scenei concertistice româneşti (Horia Maxim – pian, Mihaela Anica – flaut, Fernando Mihalache – acordeon și Săndel Smărăndescu – bass).


INSTITUTUL CULTURAL ROMÂN DE LA BRUXELLES
• 5 iunie / Dezbatere cu scriitorul Varujan Vosganian, la librăria Europa Nova din Bruxelles. • 10-25 iunie / Expoziţia „Bucureşti – micul Paris“, la sediul asociaţiei Europa Nova din Bruxelles. Au fost expuse fotografii şi cărţi poştale de la început de secol XX, ziare şi periodice din perioada interbelică, care au pus în valoare patrimoniul arhitectural al Bucureştiului, 15 peniţe semnate de pictoriţa şi graficiana Tia Peltz (în 2013 se împlinesc 90 de ani de la naşterea artistei) şi albume, hărţi şi atlase ale capitalei.
• 11-15 iunie / Participarea poetului Daniel Bănulescu la cea de-a XXXIV-a ediţie a Festivalului Poetry International de la Rotterdam.
• 13-14 iunie / Participarea românească la Felix Poetry Festival din Anvers. Proiectul face parte din strategia de dinamizare a traducerilor în neerlandeză lansată de Institutul Cultural Român de la Bruxelles în 2011.
• 13-15 iunie / Participarea academicianului Marius Sala la colocviul internaţional „Poetică, mituri şi credinţe“. Colocviul a reprezentat un omagiu adus profesorului Mihai Nasta şi a avut loc în mai multe spaţii, printre care sediul Ambasadei, Université Libre de Bruxelles, campus Solbosch. Colocviul a fost dublat de reuniunea lectorilor de limba română din Europa.
• 15 iunie / Lansarea traducerii în neerlandeză a poemelor în proză ale Doinei Ioanid, la sediul Fundaţiei Perdu din Amsterdam.
• 18 iunie / Recital de poezie din lirica eminesciană şi o expoziţie de carte Mihai Eminescu, la sediul Asociaţiei Europa Nova din Bruxelles.
• 19-23 iunie / Participarea românească la cea de-a X-a ediţie a Festivalului şi târgului francofon de poezie de la Namur, desfăşurat sub egida Casei Poeziei şi Limbii Franceze.
• 23 iunie / Participarea filmului Rocker la cea de-a XI-a ediţie a Brussels Film Festival, la Centrul Cultural Flagey.


INSTITUTUL CULTURAL ROMÂN DE LA BUDAPESTA
• 6 iunie / Miniturneu concertistic „Bijuterii muzicale“, la sala festivă a Castelului Regal din Gödöllő, sala de marmură a Radiodifuziunii Maghiare – Budapesta şi Filarmonica din Seghedin. Au participat: Ilinca Dumitrescu (pian) şi Vasile Macovei (fagot).
• 17 iunie / Recital de poezie intitulat „La steaua care-a răsărit“, în interpretarea actorului Emil Boroghină.


INSTITUTUL CULTURAL ROMÂN „MIHAI EMINESCU“ DE LA CHIȘINĂU

• 4-14 iunie / Continuarea seriei de conferinţe publice în cadrul Programului de Studii Avansate „Alexandru Scarlat Sturdza“, organizate în colaborare cu Antena din Chişinău a Agenţiei Universitare pentru Francofonie (AUF). Au participat cercetătorii Gabriel Marin şi Mihai Dinu Gheorghe.
• 9 iunie / Spectacolul „Despărţitorul“ al actorului şi regizorului Ion Sapdaru, la sala Atelier a Teatrului Național „Mihai Eminescu“ din Chișinău.
• 14-29 iunie / Expoziţia „Mihai Eminescu – 124 de ani de la trecerea în eternitate“, în Grădina Publică din Chişinău. Participanți: acad. Mihai Cimpoi, acad. Nicolae Dabija, acad. Gheorghe Duca (președintele Academiei de Științe a Moldovei).
• 28 iunie – 9 octombrie / Expoziţia „Gavriil Bănulescu-Bodoni – un ierarh ortodox promotor al românismului“, în Grădina Publică din Chişinău.


INSTITUTUL CULTURAL ROMÂN „DIMITRIE CANTEMIR“ DE LA ISTANBUL
• 1-6 iunie / Participare românească în cadrul celei de-a VI-a ediții a Festivalului de Film Documentar „Documentarist“, la Istanbul. Au fost prezentate documentarele româneşti: Turn off the Lights r.: Ivana Mladenovic, Gutuiul japonez r.: Mara Trifu şi Există Gânduri r.: Carmen Tofeni.
• 3 iunie / Participarea trupei Cobzality la cea de-a IV-a ediție a Festivalului Intercultural Art Dialogues Days.
• 4-9 iunie / Reportaj pentru emisiunea „Lumea și noi“, realizat în colaborare cu TVR Internațional, la Istanbul.
• 5-9 iunie / Deplasarea regizorilor Ramin Martin și Abdurahman Oner la cea de-a XII-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania 2013 (TIFF). Proiectul vine în întâmpinarea profesioniştilor culturali din alte ţări interesaţi să desfăşoare proiecte cu artişti şi organizaţii din România.
• 16 iunie / Proiectul „Ziua poetului naţional Mihai Eminescu celebrată la Istanbul“, la Biserica Sf. Muceniţă Paraschieva din Istanbul.


INSTITUTUL CULTURAL ROMÂN DE LA LISABONA
• 7-17 iunie / Participarea la cea de-a XX-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu a lui João Manuel da Mota Rodrigues, directorul Teatrului Naţional „D. Maria II“ și a lui Rodrigo Francisco, directorul artistic al Teatrului din Almada. João Manuel da Mota Rodrigues este actor, scenarist, profesor, teatrolog, directorul celui mai important teatru portughez, fondator şi director al companiei „A Comuna – Teatro de Pesquisa“ (Comuna – Teatru de Investigaţie).
• 7-28 iunie / Ciclu de cinema românesc, la Centrul Cultural al Primăriei din Cartaxo. Proiecțiile s-au derulat în trei sesiuni și au cuprins câteva dintre cele mai apreciate creații ale regizorilor noului val: Oamenii de la bloc mor după muzică, Mihai și Cristina, Poveste de la Scara C, Marilena de la P7 r.: Cristian Nemescu; Marfa si banii r.: Cristi Puiu; Furia r.: Radu Muntean. Evenimentul a fost realizat în colaborare cu Centrul Cultural al Primăriei Cartaxo.
• 20 iunie / Recital dedicat poetului naţional Mihai Eminescu, în interpretarea actorului Dorel Vişan, la auditoriul Palatului Independenţei, aflat sub tutela Sociedade Histórica da Independência de Portugal.
• 25 iunie / Seară românească în cadrul „Convenţiei Internaţionale Rotary de la Lisabona“, la sediul institutului.


INSTITUTUL CULTURAL ROMÂN DE LA LONDRA
• 5 iunie / Lansarea în Marea Britanie a documentarului Wild Carpathia II, cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului, la sediul BAFTA (British Academy of Film and Television Arts). Proiecţia a fost urmată de un spectacol live de muzică românească susţinut de Grigore Leşe, precum şi de o expoziţie specială de fotografie a celebrului fotograf Max Milligan.
• 6 iunie / Ultimul concert din cadrul acestei stagiuni a seriei „Concertelor Enescu“, dedicat marelui compozitor şi dirijor român Constantin Silvestri, la 100 de ani de la naştere. Concertul a fost susţinut de pianista Anda Anastasescu (președinta Fundației Internaționale Silvestri) şi ansamblul London Schubert Players: Natalia Lomeiko – vioară, Yuri Zhislin – violă, David Cohen – violoncel, Dominic Worsley – contrabas şi Radu Biţică – vioară. Invitatul special al serii a fost baritonul român Cozmin Sime.
• 6-7 iunie / Conferință internațională a angliștilor din România „Shakespeare's Cracked Mirrors: Broken Female Bodies and Savage Male Minds“, la sediul institutului. Conferinţa a reunit aproximativ treizeci de cunoscuți shakespearologi din România.
7-8 iunie / Participarea unui grup de artişti români la Festivalul Inter/Action: Theatre of Sound, organizat de Dublin Sound Lab, la Smock Alley Theatre din Dublin.
10-28 iunie / Participarea românească la Festivalul de Arhitectură de la Londra „Atlas of the Unbuilt World“, cea mai amplă manifestare britanică de profil, desfăşurată anual.
20 iunie / Recital dedicat poetului Mihai Eminescu, susţinut de actorul Ilie Gheorghe, la sediul institutului, organizat în cadrul programelor cadru ale strategiei Institutului Cultural Român.
• 28 iunie / Spectacolul Femeia ca un câmp de luptă în războiul din Bosnia, urmat de un dialog cu Matei Vişniec, la sediul institutului.
• 29 iunie / Premiera în Marea Britanie a filmului Despre oameni și melci r. Tudor Giurgiu în cadrul celei de-a LXVII-a ediţii a Festivalului de Film de la Edinburgh. Proiecţiile au fost urmate de o sesiune de întrebări și răspunsuri cu publicul la care a participat regizorul Tudor Giurgiu.


INSTITUTUL CULTURAL ROMÂN DE LA MADRID
• 1 iunie / Participarea românească în cadrul proiectului „Vino să te joci împreună cu noi“/„Ven a jugar con nosotros“, în Insulele Canare, organizat de Asociația Românilor din Insulele Canare, pentru a sărbători Ziua Copilului.
• 1-10 iunie / Turneu de teatru românesc pentru copiii români şi spanioli, cu spectacolul pentru copii Capra cu trei iezi, realizat de trupa de păpuşi şi marionete de la Teatrul „Luceafărul“ din Iaşi.
• 1-28 iunie / Expoziţia „Poveste în poveşti“ la Centro Cultural Tirso de Molina de Almazán, Soria, în cadrul proiectului „România în bibliotecile din Castilla şi León: ciclu de filme şi expoziţii“.
• 4 şi 7 iunie / Conferinţe susținute de traducătorul Dan Munteanu Colán, poetul Dinu Flămînd şi traducătoarea Cătălina Iliescu pentru elevii cursurilor de limbă, cultură şi civilizaţie românească, la sediul institutului.
• 7 iunie-14 iulie / Participarea românească în cadrul proiectului „Quién hace Europa? / Who makes Europe?“.
• 8 iunie / Cea de-a LXXII-a ediţie a Târgului de Carte din parcul Retiro. Târgul s-a deschis în prezenţa Casei Regale spaniole.
• 16 iunie / Recitalul de poezie „Mihai Eminescu“ în interpretarea actorului Dorel Vişan, la Círculo de Bellas Artes, sala Antonio Palacios. A fost proiectat și filmul Un bulgăre de humă r.: Nicolae Mărgineanu.
• 17-19 iunie / Ciclu de film românesc la Biblioteca Publică din Burgos, în cadrul proiectului „România în Bibliotecile din Castilla şi León“. Filmele care au fost proiectate sunt: Un bulgăre de humă, r.: Nicolae Mărgineanu; Bună! Ce faci?, r.: Alexandru Maftei, Cocoşul decapitat, r.: Radu Gabrea.
• 17-30 iunie / Expoziţia „Benzi desenate româneşti“, curator: Alexandru Ciubotariu, la Centro Cultural del Ayuntamiento de Cabrerizos (Salamanca), în cadrul proiectului „România în Bibliotecile Castilla y León“.
• 27 iunie – 14 iulie / Participarea românească în cadrul proiectului „Curators’ Network“, la Matadero de Madrid. Alături de artişti din Spania, Austria, Ungaria şi Polonia, din România au participat curatorul Anca Mihuleţ şi artiştii Irina Botea, Daniela Pălimariu şi Radu Cioca.


INSTITUTUL CULTURAL ROMÂN DE LA NEW YORK
• 6 iunie / Lansarea albumului Vlaicu Ionescu – The Artist/Pictorul de Doina Uricariu la librăria Rizzoli din New York.
• 13 iunie / Evenimentul „Eminescu – An American Perspective (A Tribute to Mihai Eminescu – the Last Great Romantic Poet)“ dedicat comemorării a 124 de ani de la moartea poetului Mihai Eminescu.


INSTITUTUL CULTURAL ROMÂN DE LA PARIS
• 1 iunie / Spectacolul „Cabaretul Cuvintelor“, în interpretarea companiei de teatru Compaigne Umbral, în cadrul proiectului „Noaptea Europeană a Literaturii“, la biserica Saint-Germain.
• 5 iunie / Lectura Compte ȧ rebours de Saviana Stănescu în interpretarea companiei teatrale Maquis΄Arts, la EspaceRenaudie, Aubervilliers.
• 6-8 iunie / Minifestival de teatru Triptic Matei Vișniec, în Sala Bizantină a Palatului Béhague. Din program au făcut parte: Du sexe de la femme comme champ de bataille r.: Bea Gerzsenyi și Le cabaret des mots în interpretarea companiei Umbral. Evenimentul a fost organizat în paralel cu Noaptea Europeană a literaturii.
• 12 iunie / Lansarea oficială a filmului O lună în Thailanda, r.: Paul Negoescu la cinematograful Le Nouveau Latina.
• 14 iunie / Recitalul eminsescian al maestrului Dorel Vișan, în Sala Bizantină a Palatului Béhague.
• 17-25 iunie / Expoziția retrospectivă de tapiserie a Gabrielei Moga Lazăr, în sala de expoziții a institutului.
• 19 iunie / Concertul ansamblului româno-francez Musica`Vesty, în beneficiul asociației umanitare Parrains d΄Or (asociație din Lille care vine în sprijinul copiilor din România), în Sala Bizantină a Palatului de Béhague. Au interpretat Bogdan Bitica la pian și Eliad Florea la vioară.
• 20 iunie / Sesiunea anuală de examinare a cunoștințelor de limbă română în Paris, în colaborare cu Institutul Limbii Române (ILR), la sediul institutului.
• 22 iunie / Concertul Balkan Brass Battle, la Cité de la Musique. Au participat: Fanfara Ciocârlia și Mahala Rai Banda.
• 25 iunie / Ziua doctoranzilor pe tema literaturii române și francofone, în sala de conferințe a sediului institutului.
• 26 iunie – 15 iulie / Expoziţia şi conferinţa „RO+mania | The Mania of Romania”, la galeria şi în sala de conferinţe a institutului. Evenimentul a constituit primul proiect al institutului dedicat publicităţii româneşti şi publicităţii despre România.
• 28 iunie / Evenimentul „George Banu & Friends“, constând într-un concert moroșan susținut de grupul Iza (Ioan Pop, Fat Ioachim Ioan, Anuța Pop, Țepei Voichița, Chira Grigore), un concert de muzică clasică în interpretarea lui Andrei Vieru și lectura bilingvă „Celălat Cioran“ susținută de George Banu și Patrick Le Mauff, în Sala Bizantină a Palatului de Béhague.


INSTITUTUL CULTURAL ROMÂN DE LA PRAGA

• 1 iunie – 15 septembrie / Participare românească la Bienala de Artă Contemporană de la Praga, la Palatul Colloredo-Mansfeld din Praga. România a fost reprezentată de operele artiştilor Florin Maxa și Mihuț Boșcu.
• 5 iunie / Proiecția filmului documentar Gernik r.: Kateřina Bubeníčková & Lenka Vochocová, la sediul institutului.
• 11 iunie – 15 iulie / Expoziția de fotografie „Mineri și Saxoni – Anul UE al Cetățeanului la Institutul Cultural Român de la Praga“, la sediul institutului.
• 24 iunie / Evenimentul „Ziua Eminescu“, la sediul institutului: organizarea unei lecturi din corespondența Veronica Micle – Mihai Eminescu, „Eminul meu iubit“, în interpretarea actorilor Renate Müller Nica și Cătălin Neghină.
• 25 iunie / Evenimentul „Fresh Senior“, la Písecká brána (Poarta de nisip) din Praga.


INSTITUTUL CULTURAL ROMÂN DE LA STOCKHOLM
• 4 iunie / Aforismul ca formă literară la Emil Cioran şi Stanisław Jerzy Lec, la sediul institutului. Evenimentul a constat într-o discuţie între filosoful Fredrika Spindler, în calitate de expert în opera lui Cioran, profesorul şi traducătorul Leonard Neuger, în calitate de expert în opera lui Lec, şi Jonas Ellerström, editorul lui Lec în limba suedeză şi bun cunoscător al operei ambilor scriitori. Actorul Christian Fex a citit fragmente din cele două volume, recent publicate, ale celor doi autori.
• 13 iunie / Expoziția „She – A Factory (Ea – o fabrică)“, la sediul institutului. Piesa centrală a expoziției a fost perforamnce-ul How to Protect Your Heart at Work, interpretat de artistele românce Irina Gheorghe și Alina Popa, reprezentate ale Biroului de Cercetări Melodramatice.
• 13 iunie / Concertul Doina – Omagiu Maria Tănase, susținut de Maria Răducanu, în deschiderea celei de-a VII ediții a Zilelor Filmului Românesc la Stockholm, la Teatrul Södra..
• 14-16 iunie / Cea de-a VII-a ediţie a Zilelor Filmului Românesc, la cinematograful Victoria din Stockholm. Au fost proiectate filmele: După dealuri r.: Cristian Mungiu, urmat de o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu actriţa Cristina Flutur şi criticul de film Hynek Pallas; Turn off the lights r.: Ivana Mladenovic, Rocker r.: Marian Crişan, Toată lumea din familia noastră r.: Radu Jude; Evrei de vânzare r.: Radu Gabrea, Blu r: Nicolae Constantin Tănase, Domestic r.: Adrian Sitaru, Despre oameni şi melci r: Tudor Giurgiu, urmate de o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu regizorul Tudor Giurgiu şi criticul de film Hynek Pallas.


INSTITUTUL CULTURAL ROMÂN DE LA TEL AVIV
• 1 iunie / Finisajul expoziției de la Galeria „The Edge“ din Naharyia, proiect româno-israelian de artă tradițională și contemporană „Spiritul Săpânței“. Artistul popular Dumitru Pop a avut întâlniri cu galeriști din zona de nord a Israelului, a susținut o conferință alături de: prof. Haim Maor, Dumitru Pop și Nora Stanciu, a participat la un atelier cu artiști din zona Galil, în cadrul căruia a prezentat tehnici de realizare a lucrărilor de artă populară de la Săpânța.
• 3-10 iunie / Omagierea lui Mihai Eminescu, în cadrul cursurilor de limba română.
• 7-15 iunie 2013 / Prezenţa românească la Tel Aviv International LGBT Film Festival, la Cinemateca din Tel Aviv şi la Tel Aviv LGBT Center.
• 10 iunie – 15 septembrie / Expoziția „Portrete de la Săpânța“ a artistului și istoricului de artă prof. Haim Maor, la sediul institutului.
• 16 iunie – 12 iulie / Participarea a trei studenţi români în cadrul „Kinneret Regional Project“ (KRP) 2013 – siturile arheologice Tel Kinrot şi Horvat Kur de la Marea Galileii. Cercetarea din cadrul proiectului se concentrează asupra explorării siturilor arheologice de la Tel Kinrot, Horvat Kur şi împrejurimi.
• 19-24 iunie / Participarea românească la cea de-a XIV-a ediție a Festivalului Internaţional de Film Studenţesc de la Tel Aviv, la Cinemateca din Tel Aviv, cu proiecția scurtmetrajului Tabăra din Răzoare r.: Cristi Iftime.
• 25-29 iunie / Turneul Cvartetului Arcadia în Israel, dedicat aniversării a 65 de ani de relații bilaterale România-Israel, la Auditorium of The Israel Conservatory of Music, la Kibbutz Mishmar Ha’Emek și la Kibbutz Ein Ha'Shofet.
• 30 iunie / Conferința „Rezistența, lupta și salvarea evreilor români în al Doilea Război Mondial“ și expoziția „Israelieni de origine română laureați ai Premiului Israel“, la Cinemateca din Rosh Pina.


INSTITUTUL CULTURAL ROMÂN DE LA VARŞOVIA
• 7-30 iunie / Expoziţia „The Mistaken Present Tense“, semnată de Nicu Ilfoveanu, la Poznań, la Galerie Arsenał.
• 12 iunie / Seria de întâlniri cu mari personalităţi ale culturii române, sub titlul „Impresii româneşti – proiecţii cu Conferinţele TNB“.
• 14-30 iunie / Reorganizarea Bibliotecii Institutului Cultural Român de la Varşovia.
• 16 iunie / Proiectul de literatură EUNIC Varşovia „READing somewhere else“ – ediţia a V-a. Proiectul este o iniţiativă a EUNIC Varşovia care urmăreşte două obiective principale: promovarea literaturilor europene contemporane şi popularizarea plăcerii de a citi.
19-28 iunie / Vizită de documentare întreprinsă de Łukasz Galusek şi Michał Korta în România în scopul pregătirii, strângerii de materiale şi organizării unor întâlniri şi interviuri cu artişti şi membri marcanţi ai intelectualităţii din România.
• 21 iunie / Mihai Eminescu omagiat la Varşovia printr-un recital extraordinar de poezie, în interpretarea reputatului actor Ilie Gheorghe (Teatrul Naţional „Marin Sorescu“ din Craiova). 25 iunie / Concert de muzică contemporană – „Tânăra şcoală componistică din Cluj-Napoca“, în sala de Concerte Melcera a Universităţii Naţionale de Muzică „Fryderyk Chopin“ din Varşovia. Protagoniştii acestui concert au fost tineri reprezentanţi, compozitori şi interpreţi, ai Academiei de Muzică „Gheorghe Dima“ din Cluj-Napoca.
• 27 iunie – 20 iulie / Expoziţia de fotografie „Patru oraşe: Chişinău – Liov – Bucureşti – Cracovia“, desfăşurată la Casa Polonezilor de Pretutindeni din Cracovia.
• 28 iunie – 2 iulie / Constantin Chiriac – invitat de onoare la cea de-a VII-a ediţie a Festivalului Internaţional al Şcolilor de Teatru ITSelF de la Varşovia.


INSTITUTUL ROMÂN DE CULTURĂ ŞI CERCETARE UMANISTICĂ DE LA VENEŢIA
• 7 iunie / Conferinţa „Investiţiile Străine directe ale Italiei spre ţările Balcanice. Studiu detaliat la nivel de ţară şi de firmă“, susţinută de Iulia-Maria Rusu, bursieră „Nicolae Iorga“, la sediul institutului.
• 14-15 iunie / Simpozionul şi expoziţia multimedia „Lunga Criză. Italia, România şi Sud-Estul European de la 1908 la Pacea de la Bucureşti (1911-1913)“, la sediul institutului.
• 20 iunie / Participarea poetei Ileana Mălăncioiu la Festivalul Internaţional de Poezie de la Genova.
• 20 iunie 2013 / Proiectul „Recitându-l pe Eminescu… La steaua care-a răsărit“, la sediul institutului.
• 22 iunie / Participarea cu două proiecte la „Art Night Venezia 2013“
• 24-30 iunie / Expoziţia „Locust (Dissonance)“ de Laura Partin (bursieră „Nicolae Iorga“) în Mica Galerie a IRCCU Veneţia.


INSTITUTUL CULTURAL ROMÂN DE LA VIENA

• 10 iunie / Seară de lectură Robert Şerban la Museumsquartier din Viena.
• 14-17 iunie / Deplasarea domnului Nicolaus Schafhausen, director Kunsthalle Wien, curator principal desemnat al Bienalei Internaţionale de Artă Contemporană Bucureşti, 2014, în cadrul liniei de mobilitate a profesioniștilor culturali din alte țări, interesați să desfășoare proiecte cu artiști și organizații culturale din România.
• 20 iunie / Eveniment prilejuit de aniversarea a 30 de ani de la fondarea revistei Zwischenwelt.
• 27 iunie / Concert al Cvartetului Maxim, organizat împreună cu Ambasada României de la Viena şi Societatea Austro-Română AUSTROM, la sediul Ambasadei.
• 28 iunie / Lectură din corespondența Veronica Micle – Mihai Eminescu, „Eminul meu iubit“, la sediul institutului.

descriere proiecte ICR iunie 2013