LISABONA. Jeffery Macsim, la Festivalul de muzică „Filipe de Sousa” din Mafra

Pianistului român Jeffery Macsim va susține recitalul „Harmonies du Soir” sâmbătă, 29 mai, ora 21.30, la Centrul Cultural „Jaime Lobo e Silva” din Ericeira, în cadrul Festivalului Muzical „Filipe de Sousa” din Mafra.

Prezența la eveniment a tânărului pianist a fost asigurată de Institutul Cultural Român de la Lisabona în calitate partener al evenimentului, alături de Ambasada României în Republica Portugheză, Primăria din Mafra și Fundația Bonte.

Programul recitalului include piesele:

1. Mihail Jora - Variațiuni pe o temă de Schumann, op.22

2. Robert Schumann - Carnavalul din Viena, op. 26
I. Allegro
II.Romanze
III. Scherzino
IV.Intermezzo
V. Finale

3. Karol Szymanowski - Masques, op. 34

I. Scheherazade

III. Sérénade de Don Juan

4. Ferenc Liszt - Harmonies du Soir

Jeffery Macsim (n.1998, România) și-a început viața muzicală la pian, la vârsta de 6 ani. A studiat cu renumitul pianist și pedagog român, Daniel Goiți (Academia de muzică "Gheorghe Dima" din Cluj-Napoca). De-a lungul anilor de liceu a susținut concerte cu orchestra filarmonicii "George Enescu" din București, perioadă în care a câștigat mai multe concursuri naționale legate de practica pianistică. În 2014 fost distins cu premiul "Lira de Aur", prilej cu care i s-a acordat o bursă pentru a studia pianul cu Lachezar Stankov la Whitgift School din Croydon, Londra. În 2017, după ani de tutoriat sub îndrumarea lui Christopher Elton, la Academia Regală de Muzică, Macsim își continuă studiile în cadrul renumitei instituții engleze, tot cu o bursă de merit. În 2018 a câștigat prestigiosul Grand Prix al celui de-al XIII-lea Concurs Internațional de Pian organizat de Academia Regatului Marocului și sponsorizat de Prințesa Lalla Meryem și de Asociația "Prietenia muzicală".