Lily Kaufman Trio propune o reinterpretare ingenioasă a doinei în cheie jazz, la ICR New York

Noul program muzical al Institutului Cultural Român de la New York, intitulat „Jazz&Fusion Jamboree”, continuă vineri, 12 mai 2023, la sediul institutului, cu un concert al Lily Kaufman Trio, ce propune o reinterpretare ingenioasă a doinei în cheie de jazz clasic, modal și de improvizație liberă, oferind o interesantă recontextualizare a celei mai originale forme muzicale tradiționale românești. Alături de Lily Kaufman, vor mai cânta contrabasista Ana Abondolo și percuționistul Alberto Oliart.

Valorizându-și rădăcinile românești, tânăra saxofonistă și pianistă Lily Kaufman se dovedește profund influențată de coloratura instrumentală și de improvizațiile folclorului românesc, pe care le combină cu sonorități de jazz, cu efecte spectaculoase. Recitalul de la ICR New York, intitulat "Double Doina Suite - On a Theme of Longing" („Suita dublă a doinei – pe o temă de dor”), include, în premieră, extrase de pe EP-ul său de debut, "The Chaos of Longing" („Haosul tânjirii”), care va fi lansat în vara acestui an și care explorează teme precum identitatea, moștenirea culturală, dinamica de familie și sentimentul acaparant al dorului. Muziciana s-a inspirat din propria istorie familială, mai ales de decizia mamei sale de a părăsi România, în 1983, cu destinația America.

„Jazz&Fusion Jamboree” completează cealaltă serie muzicală permanentă a ICR New York, dedicată muzicii clasice, „Enescu Soirees of New York”, care a fost lansată în anul 2018.

Mai multe detalii despre proiectele în desfășurare ale ICR New York pot fi găsite pe rețelele de socializare și website-ul Institutului:

Facebook: https://www.facebook.com/RCINY/

Website: https://www.rciusa.info/

Instagram: https://www.instagram.com/romanianculturalinstituteusa/

Twitter: https://twitter.com/RomanianY

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCVC1AC-TWeHLtaFjVXOlOtw