„Life & Love”, o premieră cu Vlad Ivanov și Lucian Maxim de Ziua Culturii Naționale în Statele Unite

Ziua Culturii Naționale va fi sărbătorită în America de Nord miercuri, 18 ianuarie 2023, la New York, printr-un eveniment organizat de Institutul Cultural Român din New York împreună cu Ambasada României în Statele Unite ale Americii, care îi va avea ca protagoniști pe celebrul actor român Vlad Ivanov și pe compozitorul și percuționistul Lucian Maxim.

„Life & Love”, un melanj inedit de poezie eminesciană și muzică, va fi prezentat în premieră, fiind creat special pentru spațiul nord-american. Spectacolul va avea durata de o oră, interpretarea lirică a actorului Vlad Ivanov, figură familiară publicului cinematografic internațional, urmând a fi completată prin intervențiile de percuție susținute de Lucian Maxim, considerat unul dintre cei mai mari percuționiști români. Pe parcursul său, cei doi artiști se vor afla într-un dialog hibrid și vor interacționa direct cu publicul participant.

Vlad Ivanov este unul dintre cei mai mari actori de film și teatru din România, cunoscut publicului pentru interpretarea doctorului Bebe, în filmul „4 luni, 3 săptămâni și 2 zile”, premiat la Cannes cu Palme d’Or. Pentru acest rol, Ivanov a primit Premiul pentru Cel mai bun actor în rol secundar la Los Angeles Film Critics Association Awards (LAFCA Awards) în 2007. Vlad Ivanov a lucrat cu regizori importanți pe scena internațională cinematografică, precum Maren Arde, László Nemes, Alexandros Avranas, Bong Joon-ho, Cristian Mungiu, Corneliu Porumboiu, Radu Mihăileanu. El este unul dintre rarii actori care pot acoperi roluri în filme diverse, de la genul mainstream la filme de autor provocatoare, dovadă fiind cele peste 50 de roluri jucate în filme premiate în țară și peste hotare și cele peste 70 de roluri jucate pe scena teatrului românesc.

Lucian Maxim este compozitor şi percuționist la Orchestra Națională Radio din România, alături de care a performat pe diferite scene din Europa și Asia. A orchestrat muzica pentru „Trilogia antică”, în regia lui Andrei Șerban, la Teatrul Național București, a compus muzica pentru spectacolul „Năpasta”, în regia Danei Dima, a fost coordonatorul muzicienilor pentru spectacolul „Ghetto?” în regia lui Victor Frunză. A colaborat cu mari muzicieni ai lumii, precum Luciano Pavarotti, Plácido Domingo, José Carreras, Angela Gheorghiu și a interpretat jazz alături Johnny Răducanu, Garbis Dedeian, Marius Pop, Puiu Pascu, Alexandru Anastasiu, Marius Mihalache, Emy Drăgoi ș.a.