Lettres roumaines à l’honneur: pregătiri pentru Salonul de Carte de la Paris

În perioada 30 ianuarie – 3 februarie 2013 reprezentanți ai Institutului Cultural Român desemnați pentru organizarea participării românești la Salonul de Carte de la Paris din 2013 au avut întâlniri de lucru cu persoane din conducerea instituțiilor franceze implicate în desfășurarea evenimentului. Din partea ICR au fost prezenți Horia Gârbea, vicepreședinte, Ștefan Popescu, director general, Ramona Călin, comisar general al standului României, director de dezvoltare instituțională și director adjunct al ICR Paris.

La întâlniri a participat și Stanislas Pierret, directorul Institutului Francez de la București, al cărui sprijin pentru organizatorii români s-a dovedit foarte important. Reprezentanții ICR au avut întîlniri cu președintele Centrului Național al Cărții din Franța, Jean-François Colosimo, președintele Institutului Francez, Xavier Darcos, directorul Departamentului Carte al Institutului Francez, Paul de Sinety, Comisarul General al Reed Expositions, Bertrand Morisset, consilierul diplomatic al Ministerului Culturii din Franța, Charles Malinas, cu Christine de Mazières, delegat general al Sindicatului Național al Editorilor din Franța, cu alte persoane cu atribuții în organizarea Salonului. Au avut loc, de asemenea, reuniuni de lucru în cadrul ICR Paris pentru definitivarea programului Salonului. Echipa ICR Paris, coordonată de Ramona Călin, desfășoară, cu maximă eficiență, o activitate extrem de vastă și de dificilă, dată fiind complexitatea evenimentelor organizate.

În cursul întâlnirilor au fost stabilite toate detaliile care vor permite o prezență corespunzătoare a autorilor români în cadrul Salonului ce se va desfășura în 2013 sub deviza „Lettres roumaines à l’honneur”, și va constitui, pentru prezența literaturii române în străinătate, o acțiune culturală de o anvergură fără precedent.